Wat te doen in Amsterdam op donderdag 26 oktober 2017
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op donderdag 26 oktober 2017

Jawel het is weer donderdag. Voor een hele hoop mensen begint nu het weekend alweer. Die werken maar vier daagjes in de week. Dat hebben ze goed gedaan die slimmerikken. Wij moeten vandaag gewoon nog een dag aan de bak maar kijken wel weer uit naar al die leuke activiteiten die er vanavond in Amsterdam te doen zijn. Wij hebben weer een lijstje samengesteld: “Wat te doen in Amsterdam op donderdag 26 oktober 2017”.

Fijn weekend allemaal!

VTA TIP

VondelCS – College Club: Mens en machine

Tijdens College Club Mens en Machine wordt besproken wie wie nou eigenlijk maakt. Robots, AI en Chatbots betekenen een grote revolutie voor business, de samenleving en ons persoonlijke leven. Zelfsturende auto’s, Siri en filmsuggesties in Netflix: kunstmatige intelligentie is overal. Steeds vaker worden computers ingezet voor het nemen van beslissingen of het zelfstandig uitvoeren van taken waarvoor intelligentie nodig is. Vervangt de robot de mens?

Donderdag 26 oktober / / 26 oktober / 21:00 – 21:45 / meer info 

Muziek

Concerto -Rock Your Business: Bas van Wageningen

Interviews met muzikanten, artiesten en professionals uit de muziekindustrie. GRAP organiseert in samenwerking met de Melkweg Amsterdam een nieuwe reeks Rock Your Business avonden in het Concerto Recordstore Café, naast de succesvolle maandelijkse (op de eerste dinsdag van de maand) avonden in de Melkweg Amsterdam.

Donderdag 26 oktober / 19:00 / meer info 

De nieuwe Anita met WAASLAND een muzikaal project donderdag

Waasland’ is de nieuwe CD van StringStrang, een muzikaal project van de Amersfoortse kunstenaar Jan Kees Helms. De composities op ‘Waasland’ zijn ontstaan rond en na het sterven van de voormalige partner van Helms en de moeder van hun kinderen. De sfeervolle muziek bevat rustgevende meditatieve momenten die worden afgewisseld met de nodige disharmonie.

Donderdag 26 oktober / 21:00 / meer info 

Bimhuis Ellen Andrea Wang TRIO zang en muziek donderdag 26 oktober

De Noorse contrabassiste Ellen Andrea Wang speelt, zingt en improviseert op eigen composities. Haar bandleden maakten naam bij o.a. Bugge Wesseltoft en Mathias Eick. Ellen Andrea Wang is een multitalent, een contrabassiste die zingt en die haar eigen songs schrijft. Vanwege haar heldere stemgeluid werd de Noorse al vergeleken met Joni Mitchell, Rickie Lee Jones en First Aid Kit. Pop en jazz zijn gelijke waarden in haar composities.

Donderdag 26 oktober / 20:30 – 22:30 / meer info  

Carré – Herman van Veen 

Herman van Veen keert terug naar zijn oude liefde Carré met een actueel programma. Zijn voorstelling is als een dagboek. Elke keer is anders, omdat hij er het grote en kleine nieuws en zijn persoonlijke ervaringen in meeneemt. Herman en Carré zijn sinds jaar en dag aan elkaar verbonden.

Donderdag 26 oktober 2017 /va. 20:00 / meer info

Congres

Pakhuis de Zwijger – NLingenieurs Congres – De Ingenieuze Stad

De stedelijke ontwikkeling en complexiteit samengevat in één congres van NLingenieurs ter gelegenheid van haar 100-jarig jubileum. De Ingenieuze Stad gaat over de complexiteiten waarmee de stad te maken heeft, van leefbaarheid, energietransitie, klimaatadaptatie en circulariteit tot mobiliteit.

Donderdag 26 oktober / 13:15 / meer info 

Bioscoop

Film – American Assassin

Gesterkt door gebeurtenissen uit het verleden is Mitch Rapp (Dylan O’Brien) vastbesloten om wraak te nemen. Samen met Koude Oorlog veteraan Stan Hurley (Michael Keaton) wordt Rapp door de adjunct directeur van de CIA aangesteld om een golf van ogenschijnlijk willekeurige aanvallen op zowel militaire als civiele doelwitten te onderzoeken. Het drietal ontdekt een patroon in het geweld en gaat op een gezamenlijke missie: het tegenhouden van een mysterieuze man en zijn intentie om een wereldoorlog in het Midden-Oosten te starten.

Donderdag 26 oktober – div tijden – draait in Pathé Arena

Weersvoorspelling

Overwegend bewolkt maar zo nu en dan ook tijd voor een lekker zonnetje.

Heb je een leuke tip voor in de agenda van Vrije Tijd Amsterdam? Wij horen het graag. Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl