Wat te doen in Amsterdam op woensdag 25 oktober 2017
Foto: Club NYX

Wat te doen in Amsterdam op woensdag 25 oktober 2017

Vandaag is het woensdag. Wist je dat de naam woensdag is afgeleid van Wodans dag? Wisten wij zelf ook niet hoor. Tot voor kort dan. Deze Germaanse naam komt overeen met de Latijnse benaming Dies Mercurii: de dag van de god Mercurius, waar de planeet Mercurius zijn naam ook aan te danken heeft. De Germaanse god Wodan beschouwde men als dezelfde god als Mercurius. Dat allemaal terzijde, maakte wij weer een nieuw lijstje met leuke activiteiten in de stad vandaag. Hierbij het lijstje: ‘Wat te doen in Amsterdam op woensdag 25 oktober 2017’. Veel plezier vandaag!

VTA TIP 

Club NYX & Exit Café

Het is vanavond tijd voor de Party Edition van Vodka Woensdag XXL! Whihoe! 4 zalen gevuld met de grootste feestnummers, meters aan slingers, ballonen in overvloed en Absolut Vodka voor iedereen die jarig is, jarig is geweest, of nog jarig moet worden! Gratis entree, Vodka €2,50, Exit Café & Club NYX zijn samen open: vier verdiepingen ultimate fissa & maximaal verdwaald raken. Line up: Leroy, Absoluut, Kai, Charlie, Nancy Goreng, Marleen,NINA,Stennis. Entertainment: RabbleRouse Productions.

Woensdag 25 oktober / 23:00 – 04:00 / meer info 

Theater

Ostade A’dam – Wiener Cafe

Bij Ostade Amsterdam staat een hommage aan het Wenen uit de jaren ’30 op het programma. Een stad waarin musici, wetenschappers en kunstenaars een bruisende culturele stad deelden.

Woensdag 25 oktober 2017 / va. 20:30 / meer info

Comedy 

Comedy cafe – Comedy Atelier (NL)

Grappen, grollen, actualiteiten die op de hak worden genomen met hilarische sketches. Comedy café is lachen om te bezoeken op deze woensdag gehaktdag.

Woensdag 25 oktober / 20:15 – 22:30 / meer info

Talkshow

VondelCS – Vrouw en Media Talkshow

Vandaag organiseert Vrouw en Media het evenement Niet lullen maar poetsen. Stichting Vrouw en Media wil (vrouwelijke) journalisten met elkaar in contact brengen, zodat ze elkaar vooruit kunnen helpen.

25 oktober / 20:00 – 21:30 / meer info 

Debat 

DeBalie – Hoe om te gaan met heden en verleden van Europa?

Migratie, globalisering, de opkomst van het populisme en een veelbewogen verleden zorgen voor urgente, complexe vraagstukken in onze Europese samenleving. Schrijver, hoogleraar en essayist Claudio Magris is een belangrijke stem in het gesprek over de toekomst van Europa. We spreken met hem over literaire verbeelding, veranderende grenzen en identiteitspolitiek.

Woensdag 25 oktober / 19:30 / meer info 

YouTube 

Pakhuis de Zwijger – Tegenlicht Meet Up #109 – De pioniers van YouTube-land

Een inkijk in de wondere wereld van de YouTube-industrie. Bijna elke tiener droomt ervan om even populair te zijn als bekende Youtube-sterren. Bijna elke content creator droomt van het bereik en de impact die deze jonge Youtubers hebben. Maar hoe zijn ze tot die plek gekomen?

Woensdag 25 oktober / 20:00 / meer info 

Verhalenavond 

Mezrab – Verhalenavond 

Op woensdag 25 oktober is in In cultureel centrum Mezrab een intieme Nederlandse Verhalenavond. In kleine intieme setting kan iedereen in elkaars ogen kijken en genieten van de kleine magische momenten.

Woensdag 25 oktober / 20:00 / meer info 

Muziek 

Bimhuis improvisatie Jazz-kamermuziek met MANERI-PARKER-BAN

Altviolist Mat Maneri, saxofonist Evan Parker en pianist Lucian Ban improviseren op het snijvlak van kamermuziek en jazz. ‘Spacious, amorphous, dreamy’ (All About Jazz).‘Het klinkt als Lester Young vermengd met iets waanzinnigs, geworteld in het verleden van een parallel universum’, zo omschrijft de Amerikaanse violist Mat Maneri zijn album Sounding Tears, waarop hij improviseert met de Britse saxofonist Evan Parker en de Roemeense pianist Lucian Ban.

Woensdag 25 oktober / 20:30 – 22:30 / meer info  

Bioscoop

Film – American Assassin

Gesterkt door gebeurtenissen uit het verleden is Mitch Rapp (Dylan O’Brien) vastbesloten om wraak te nemen. Samen met Koude Oorlog veteraan Stan Hurley (Michael Keaton) wordt Rapp door de adjunct directeur van de CIA aangesteld om een golf van ogenschijnlijk willekeurige aanvallen op zowel militaire als civiele doelwitten te onderzoeken. Het drietal ontdekt een patroon in het geweld en gaat op een gezamenlijke missie: het tegenhouden van een mysterieuze man en zijn intentie om een wereldoorlog in het Midden-Oosten te starten.

Woensdag 25 oktober – div tijden – draait in Pathé de Munt en Pathé Arena 

Weervoorspelling 

Overwegend bewolkt maar met ruimte voor zo nu en dan een zonnetje.

Heb jij een tip voor in onze dagagenda? Wij horen het graag. Stuur een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

Toedeledoki

vrijetijdamsterdam.nl

 

 

 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting