Stukje tennisnostalgie aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht

Aan de Lijnbaansgracht bij Filmtheater Cinecenter kun je woensdag 11 oktober genieten van een stukje pure en onvervalste tennisnostalgie. Op het filmscherm draait dan Borg/McEnroe, een spectaculair drama over de rivaliteit tussen tennisgrootheden Björn Borg en John McEnroe. Björn Borg wordt gespeeld door Sverrir Gudnason en John McEnroe door Shia LaBeouf.

De documentaire vertelt het verhaal van de meeslepende tennisstrijd tussen de beheerste Zweed Björn Borg en de jonge Amerikaanse driftkikker John McEnroe. Zowel binnen als buiten het veld bereiken de spanningen tussen de twee tennisvedettes het kookpunt.

Tijdens de reportage wordt er terug gegaan naar 1980, wanneer tennistoernooi Wimbledon bijna ten einde is en iedere tennisliefhebber zich opmaakt voor het duel van het jaar: de Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst bij de heren, gaat de strijd aan met talent John McEnroe.

De hele tenniswereld loopt weg met de ingetogen en vriendelijke Borg, hij wordt door iedereen op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportieve prestaties vooral bekend om zijn temperament en woede uitbarstingen op de tennisbaan. Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op. Zou het Borg lukken voor de vierde achtereenvolgende keer Wimbledon te winnen?

vrijetijdamsterdam.nl

YouTube filmpje van NEW CHANNEL – RF Productions met hoogtepunten van John Mcenroe

Lees ook: Première Manifesto met Cate Blanchett