Heftig tafereel tijdens festival 909
Verslagenheid bij 909. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Heftig tafereel tijdens festival 909

Een heftig tafereel tijdens festival 909 in het Amsterdamse Bos. Tijdens de return van Chris Liebing en Speedy J van collabs 3000, die het publiek met lekkere techno beats flink aan het opzwepen waren, en wat eigenlijk het hoogtepunt van de avond zou moeten worden, moest er rond de klok van tien, schuin voor de main stage een bezoeker gereanimeerd worden.

Rond de tien beveiligers stonden met een groot zwart doek om het slachtoffer heen zodat medische specialisten hun werk konden doen. Dat duurde ongeveer tien minuten. Toen de ambulance op het terrein was duurde dat ook circa tien minuten. De muziek werd een tijd lang stil gelegd en toen de ambulance van het terrein af was werd het feest hervat.

Veel bezoekers die getuige waren en zichtbaar aangeslagen besloten eerder naar huis te gaan. Dat was ongeveer een uur voordat het festival ten einde was. Hoe het momenteel met het slachtoffer gaat is nog onbekend.

De uren daarvoor zat de stemming er nog goed in en werden de doorgaans doorgewinterde festivalgangers in een bloed hete temperatuur getrakteerd op lekkere optredens op de twee stages die het festival rijk is.

vrijetijdamsterdam.nl