Ben jij op zoek naar een lekker restaurant in Amsterdam?
Credits: Parallel Amsterdam

Ben jij op zoek naar een lekker restaurant in Amsterdam?

Vrije Tijd Amsterdam schrijft geregeld leuke artikelen over restaurants in Amsterdam. Hieronder vind je een korte introductie van het restaurant waar we over hebben geschreven.

CavaTaria, Holy Spanish Food

“Op donderdag 4 juli viert ons Spaanse restaurant ‘CavaTaria, Holy Spanish Food’ het begin van de zomervakantie, Fiesta de Verano. Een kleinschalig food festival met medewerking van een aantal Spaanse leveranciers. De CavaKoning, Karakter Wijnimport, Tiñto de Verano, zijn onder andere een aantal bedrijven die meedoen.

De avond wordt opgeluisterd door een optreden van een 20-koppig Spaans koor en een zomerse DJ. Als special act hebben we de hoogste heilige persoon weten te strikken die CavaTaria zal inwijden”, vertelt restauranteigenaar Daan Kroone enthousiast, tijdens het begin van het gesprek met Vrije Tijd Amsterdam.

CavaTaria, adres: Cornelis Krusemanstraat 15, 1075 NB Amsterdam

Le Restaurant

“Het is bijna elf jaar geleden dat mijn partner Kostya en ik ‘Le Restaurant’ zijn gestart. We hadden de Nederlanden in Vreeland verkocht, zijn in Frankrijk gaan wonen, maar toch was ik te jong om niets te doen of in de tuin te gaan schoffelen bij wijze van. We kregen de kans om Restaurant Olav in de Tweede Jan Steenstraat over te nemen.

Ik vond het heel geschikt met wat ik voor ogen had. Dat was één menu, met als achterliggende gedachte dat als gasten zouden komen dit leuk zou zijn, maar als ze niet zouden komen dit dan jammer zou zijn maar niet het einde van de wereld.

De naam Le Restaurant werd destijds spontaan verzonnen”, vertelde chef-patron Jan de Wit over zijn inmiddels in de Frans Halsstraat gevestigde én met Michelin ster beoordeelde Le Restaurant.

Adres: Frans Halsstraat 26H, 1072 BR Amsterdam

Parallel Amsterdam

Onlangs prikte we een vorkje weg bij het Spaanse restaurant Parallel Amsterdam. Naar aanleiding van deze gezellige avond én het feit dat Parallel Amsterdam bijna twee jaar bestaat, vonden we het tijd om eens op zoek te gaan naar het verhaal van Parallel Amsterdam.

Zodoende stelde Vrije Tijd Amsterdam een aantal vragen aan eigenaren Imre en Roel, én Paola uit de keuken en Patricia uit de bediening.

Parallel Amsterdam, adres: Overtoom 495-497, 1054 LG Amsterdam

SKY Restaurant Pi

“Onze gasten zijn sprakeloos door het prachtige uitzicht in combinatie met het warme interieur”, vertelde hotelmanager Neda Ariannejad van Fletcher Hotel Amsterdam over SKY Restaurant Pi. Vrije Tijd Amsterdam sprak met Neda over misschien wel het meest opvallende restaurant van de stad.

Het pand oogt als een imposant kunstwerk en het restaurant is gelegen op de 18e etage van het Fletcher hotel in Zuidoost, waardoor het een adembenemend uitzicht heeft over Amsterdam en omstreken. Daarnaast kun je er ook nog eens heerlijk ontbijten, lunchen en dineren.

Sky Restaurant Pi, adres: Schepenbergweg 50, 1105 AT Amsterdam

UMAMI by Han

“UMAMI by Han onderschrijft het feit van de Chinese voedingsleer dat voedsel gelijk staat aan medicijnen en dé tool is om gezond te worden en blijven. Elk voedingsmiddel en kruid wordt niet alleen geclassificeerd naar smaak, maar maakt ook een connectie met de hoofdorganen in ons lichaam”, wordt passioneel vertelt terwijl we netjes één van de gangen van het nieuwe concept Health Pairing voorgeschoteld krijgen.

Vrije Tijd Amsterdam bezocht donderdag UMAMI by Han op de Overtoom, om in een sfeervolle setting kennis te maken met het nieuwe concept van chef en ondernemer Han Ji. Tijdens een nieuw vijfgangenmenu werden wij verrast door smaakvolle Aziatische fusion gerechten in combinatie met dito thee en mocktails. Deze dranken versterken niet alleen de smaak, maar zorgen ook nog eens voor de nodige gezondheidsvoordelen.

vrijetijdamsterdam.nl