Parallel Amsterdam viert bijna 2-jarig bestaan

Parallel Amsterdam viert bijna 2-jarig bestaan
Photocredits: Parallel Amsterdam

Onlangs prikte we een vorkje weg bij het Spaanse restaurant Parallel Amsterdam. Naar aanleiding van deze gezellige avond én het feit dat Parallel Amsterdam bijna twee jaar bestaat, vonden we het tijd om eens op zoek te gaan naar het verhaal van Parallel Amsterdam.

Zodoende stelde Vrije Tijd Amsterdam een aantal vragen aan eigenaren Imre en Roel, én Paola uit de keuken en Patricia uit de bediening.

Vragen aan eigenaren Imre en Roel

Wanneer is Parallel Amsterdam opgericht?

Parallel is in augustus 2017 opgericht, wij bestaan op 22 augustus 2019 exact 2 jaar! Hiervoor geven wij een heel leuk feest waar nog kaarten voor zijn. Deze zijn te koop via www.hapklaar.agency/events/paradisco

Met welke achterliggende gedachte zijn jullie dit restaurant gestart?

Roel en Imre werkte ooit samen als tieners in een verpleeghuis tijdens de middelbare school. Dit samenwerken beviel zo goed dat we sindsdien de droom hadden om ooit een eigen bedrijf te starten.

Eten drinken en service zijn de middelen die we gekozen hebben om deze samenwerking vorm te geven, gezien we beiden aan de Hogere Hotelschool hebben gestudeerd.

Samen met chef Alvaro Santiago en zijn team hebben we een aantrekkelijke en vernieuwende Spaans geïnspireerde kaart gemaakt om te laten zien hoeveel interessants Spanje te bieden heeft.

Op welke wijze onderscheidt Parallel zich van andere restaurants?

Dit blijft een lastige vraag, gezien er zo ontzettend veel horeca is. Wij zullen nooit willen beweren dat wij de enige zijn die iets op een bepaalde manier doen. De aspecten waar wij in ieder geval veel waarde aan hechten zijn het verrassen van onze gasten, durf tonen in onze gerechten en altijd oprecht willen zijn.

Daarnaast proberen we een aangename werkplek te zijn om ervoor te zorgen dat het team plezier heeft.

Kunnen we Parallel betitelen als Spaans restaurant?

Onze keuken heeft een klassieke Spaanse basis. Deze traditionele smaken vertalen wij naar aantrekkelijke gerechten die passen in deze tijd. De Spaanse kern vullen wij aan met invloeden vanuit andere delen van de wereld. Wil je ons in een hokje plaatsen?

Dan mag je ons een Spaans restaurant noemen, wees echter voorbereid om eenmaal aan tafel wel uit dit hokje te stappen.

Het hoogtepunt van Parallel Amsterdam vanaf de oprichting tot en met de dag van vandaag?

Er zijn ontzettend veel hoogtepunten. Denk aan de evenementen met verschillende leveranciers die wij organiseren. Het 1-jarig jubileum feest. De mooie Parool recensie die wij kregen met een 8+ als waardering. Verder proberen we vaak stil te staan bij de kleine overwinningen van de dag, wij houden van vieren.

Is er een doelgroep die jullie graag zouden verwelkomen?

Uiteraard is iedereen welkom. Wel denken we het aantrekkelijkst te zijn voor nieuwsgierige mensen die wat avontuurlijker willen eten en zich graag laten verrassen.

Parallel Amsterdam
Photocredits: Parallel Amsterdam

Vragen aan Paola uit de keuken en Patricia uit de bediening

Wat maakt het leuk om voor Parallel Amsterdam te werken?

We zijn het er beiden over eens dat we ons erg thuis voelen in Parallel. Het team voelt meer als familie dan collega’s. We genieten van elk moment in het restaurant, wat het werk heel leuk maakt.

Waarom is het voor Amsterdammers leuk/lekker om bij Parallel Amsterdam te eten?

In Parallel is de sfeer altijd heel aangenaam. Het gaat niet alleen om het eten, maar om alle facetten bij elkaar. We zijn erg gefocust op details, om de gast en onszelf een leuke tijd te bieden in combinatie met goede muziek en heerlijk eten en drinken.

Hoe zou je de gemiddelde klant van Parallel Amsterdam omschrijven?

Patricia: De gasten die hier komen zijn liefhebbers van goede wijnen, creatieve Spaanse gerechten en fijne muziek.

Paola: Wij trekken mensen aan die open-minded zijn, die graag nieuwe/andere smaken proeven.

Het leukste wat jullie ooit hebben meegemaakt bij Parallel Amsterdam?

Patricia: Eigenlijk heb ik het altijd leuk op het werk, zowel met collega’s als gasten. Als ik moet kiezen geniet ik toch wel heel erg van het moment dat we na een avond hard werken met alle collega’s nog wat drinken om de avond te vieren en te bespreken.

Paola: Er zijn zoveel mooie momenten geweest dat ik niet kan kiezen, elke dag is opnieuw de leukste.

Stel dat je een top-3 aan gerechten zou moeten samenstellen. Welke zouden dit dan zijn?

Patricia: Ceviche van zeebaars, de Arepa (nu van de kaart, maar hopelijk komt hij weer terug), Warme brioche in witte chocolade en olijfolie.

Paola: Ceviche van zeebaars, Tonijn fillet in marmitako en ons dessert citroen met citroen en citroen.

De lekkerste wijn bij Parallel?

Patricia: De Garnatxa blanca van Loxarel uit de Penedés

Paola: Cava van Agustí Torrelló Mata uit Sant Sadurní D’anoia

Een ander drankje dat absoluut de moeite waard is om te proberen?

Patricia: Onze Espresso Martini

Paola: De Pisco Sour

Interview door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl