Vier de zomer met het Spaanse CavaTaria food festival
Restauranteigenaar Daan Kroone

“Op donderdag 4 juli viert ons Spaanse restaurant ‘CavaTaria, Holy Spanish Food’ het begin van de zomervakantie, Fiesta de Verano. Een kleinschalig food festival met medewerking van een aantal Spaanse leveranciers. De CavaKoning, Karakter Wijnimport, Tiñto de Verano, zijn onder andere een aantal bedrijven die meedoen.

De avond wordt opgeluisterd door een optreden van een 20-koppig Spaans koor en een zomerse DJ. Als special act hebben we de hoogste heilige persoon weten te strikken die CavaTaria zal inwijden”, vertelt restauranteigenaar Daan Kroone enthousiast, tijdens het begin van het gesprek met Vrije Tijd Amsterdam.

Vier de zomer met het Spaanse CavaTaria food festival

Lekkere gerechten en Cava

Cava speelt een prominente rol binnen dit restaurant, En, dat niet alleen, tijdens het festival staan naast lekkere gerechten zoals Paella, diverse soorten Cava centraal. “Cava heeft een enorme diversiteit aan smaken, regio’s en producenten. Ten opzichte van het Franse equivalent een zeer betaalbare en feestelijke drank die je de hele avond door kunt drinken. Het sluit perfect aan op het Spaanse vakantiegevoel wat wij bij ons restaurant en festival voorop willen laten staan. Om het geheel van een extra vrolijk tintje te voorzien, zorgen het koor en de dj voor een zwoele zomeravond ambiance door zomerse klanken ten gehore te brengen.

Vier de zomer met het Spaanse CavaTaria food festival

Day foodbar Amstelveen

CavaTaria, Holy Spanish Food, is niet het enige restaurant van Daan. In Amstelveen startte de ondernemer de goed draaiende Day foodbar Amstelveen. “De zaak in Amstelveen is een hedendaagse foodbar met een verse noord mediterrane keuken. Een eigentijds warm interieur, professioneel en sociaal sterk personeel met een divers aanbod van eten en drinken uit de Italiaanse, Spaanse en Franse keuken. We zijn zeven dagen per week van ’s morgens tien tot ‘s avonds twaalf geopend.” En, nu we toch in gesprek zijn met de ‘Spanje-kenner’, vragen we nog even naar de top-3 Spaanse steden, die de moeite waard zijn om te bezoeken. “Sevilla, Valencia en Ronda”, aldus Daan.

Uniek thema restaurant

We komen ook nog even terug op het restaurant in Amsterdam, met de vraag naar de achterliggende gedachte van de kaart. “Gezien de diversiteit van keukens in alle Spaanse regio’s hebben wij een kaart gemaakt waar veel streken in vertegenwoordigd zijn. Heerlijke vlees, vis en groenten sieren onze menukaart. Samen Spaans eten is heilig voor ons. Een fiesta eterna! Het eeuwigdurende feest. CavaTaria is een uniek themarestaurant. Onze kaart is authentiek Spaans met een moderne twist. Met dit restaurant wilde ik verder gaan en een totaalbeleving creëren dat nergens bestaat. De sfeer is zoals je nog nooit ergens hebt meegemaakt. Het is alsof je dineert in een ondeugende kerk”, vertelt Daan.

Heilige sfeer

“De originele glas in lood ramen komen over als een heilige sfeer. Die sfeer, dat is iets dat we hier volledig hebben doorgevoerd, van hangende rozenkransjes tot een echte biechtstoel. De zeven zonden zijn verwerkt in de gerechten en er is een traditionele Cava kapel. Op de begane grond, ben je in de ‘holy church of Spanish food’, als je afdaalt naar de toiletten in de kelder kom je in een bizar scenario van een duivels karakter geschilderd op de muren en in de toiletten. The Stairway to hell, leest het langs de trap. We creëerden een totaalbeleving bij CavaTaria, een bijzondere avond die je niet eerder meemaakte. Onze broeders en zusters nemen je graag mee op deze bijzondere reis.

Vier de zomer met het Spaanse CavaTaria food festival

Viering van geweldig eten

Onze kaart is een viering van het geweldige eten waarbij elk gerecht je terugvoert naar je laatste Spaanse vakantie. Een selectie fantastische tapas, verrassend, lekker en van topkwaliteit. Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment raciones, kleine gerechtjes om te delen in vlees, vis en veel groente. In combinatie met een breed assortiment van de beste Cava’s, Spaanse bieren, wijnen en heerlijke cocktails op basis van Spaanse dranken. De tafels vullen zich als een waar feest”, aldus Daan Kroone.

Parkeren voor de deur

CavaTaria vindt je aan de Cornelis Krusemanstraat 15, tussen het Haarlemmermeerstation en het Valeriusplein. Je kunt parkeren voor de deur, op zondag zelfs gratis. CavaTaria is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur, maandag heeft het personeel een rustdag. Het festival start donderdag 4 juli om 17:30 uur en is gratis toegankelijk.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Check ook ons blog met lekkere Spaanse restaurants in Amsterdam