Ajax Vrouwen met gemak langs Rotterdammers van Excelsior
Archieffoto: Jacques Kattenburg

Ajax Vrouwen met gemak langs Rotterdammers van Excelsior

De Ajax Vrouwen hebben op een besneeuwd Sportpark de Toekomst zonder problemen afgerekend met tegenstander Excelsior Barendrecht. In Amsterdam won de ploeg van Benni Nihom met 2-0 van de Rotterdammers.

Voor Ajax opende Linda Bakker de score al binnen tien minuten. Voor dat moment moest Ajax-speelster Merel van Dongen per brancard met een hoofdblessure het veld verlaten. Zij werd vervangen door Nicky van den Abbeele.

Na de rust verruimde Marjolein van den Bighelaar de voorspong met een schuiver van afstand. Het bleef op de toekomst uiteindelijk bij 2-0.

Voor nummer 2 Ajax bedraagt de achterstand op koploper FC Twente nu één punt. Ajax is samen met de tukkers al zeker van een plaats in de kampioensgroep van de play off wedstrijden om de landstitel.

De regerend landskampioen en bekerhouder verloor dit seizoen als enige club in de Eredivisie nog geen enkele wedstrijd. De laatste keer dat Ajax op eigen veld verloor was op 24 maart 2017. Op Amsterdamse bodem zijn de Amsterdamse vrouwen met 33 achtereenvolgende wedstrijden zonder nederlaag al bijna drie jaar ongeslagen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Ajax Vrouwen grote winnaar tijdens sportgala Amsterdam