Ajax Vrouwen grote winnaar tijdens Sportgala Amsterdam
De Ajax Vrouwen waren uiterst succesvol in 2017. Foto: Jacques Kattenburg

Ajax Vrouwen grote winnaar tijdens Sportgala Amsterdam

De Ajax Vrouwen zijn er maandagavond 18 december tijdens het door Topsport Amsterdam georganiseerde Sportgala Amsterdam in de Zuiveringshal op het terrein van de Westergasfabriek met de meeste prijzen vandoor gegaan. Tijdens het gala werden er Fanny’s en een pluim uitgereikt.

Beste sportaanbod

Namens de stad ging de Amsterdamse Pluim naar Running Blind Amsterdam. Een organisatie die volgens Amsterdam het beste sportaanbod voor minder valide en/of chronisch zieke sporters heeft.

Running Blind Amsterdam wil de drempel verlagen voor mensen met een visuele handicap om te gaan hardlopen. Je kunt op alle niveaus insteken, ook wandelaars zijn van harte welkom.

Sportploeg van het jaar

Gedurende de avond die gepresenteerd werd door Viggo Waas en Tessa Veldhuis werden de Ajax Vrouwen benoemd tot sportploeg van het jaar. Dat deden ze ten koste van de Ajax Mannen en de roeisters van de Vrouwen Dubbelvier.

Sportvrouw van het jaar

Ajax-speelsters Desiree van Lunteren ontving de zogenoemde Fanny voor Sportvrouw van het jaar. Zij veroverde de dubbel met Ajax en werd Europees kampioen met de Ajax Vrouwen. Van Lunteren eindigde daarmee boven hockeyster Margot van Geften en handbalster Rachel de Haze van VOC Amsterdam.

Sportman van het jaar

Hockeyer Mirco Pruyser werd bekroond tot Sportman van Amsterdam. De hockeyspeler werd Europees Kampioen met Oranje. Pruyser kreeg de prijs overhandigd van oud zwemmer Sebastiaan Verschuren. Pruyser troefde door de winst 3×3 basketballer Jesper Jobse en honkballer Tom de Blok af.

Coach van het jaar

Ed Engelkes mocht de prijs in ontvangst nemen voor beste coach van het jaar 2017 in Amsterdam. Zoals bekend was Engelkes enorm succesvol met de Ajax Vrouwen. Hij won met het Amsterdamse team afgelopen seizoen de dubbel.

Talent van het jaar

Ajax voetballer Matthijs de Ligt die pas 18 jaar oud is werd verkozen tot talent van Amsterdam tijdens 2017. Zwemster Tes Schouten en zaalvoetballer Lliass Bouzit grepen naast het goud.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u weleens op onze pagina sport gekeken?