Waar moet je op letten bij het kopen van motor regenkleding?

Waar moet je op letten bij het kopen van motor regenkleding?
Foto credits: Flickr.com

Weet jij waar je op moet letten bij het kopen van een motor regenpak? Veel setjes kiezen er tijdens vakanties voor om per motor door Europa te toeren. Wel zo makkelijk als je dan de juiste motorkleding draagt. Dit artikel is speciaal geschreven door motorspecialist Erik, voor echte motormuizen.

Gore-tex kleding

Is de kans groot dat jij door een gebied trekt waar veel regen naar beneden zal komen? Dan is het wel zo lekker om droog te blijven als je van plek a naar plaats b rijdt. Ons advies is om voor deze situaties regenkleding, en als het even kan, motor regen kleding aan te schaffen. De beste kleding voor op een motor bij regenachtig weer is Gore-Tex kleding. Maar, dan moet je in de regel wel vaak flink in de buidel tasten. Gore-Tex motor kleding draag je bij goed of slecht weer.

Alternatieven

Er bestaan genoeg alternatieven en daar zullen we verder op ingaan. Bij motor regenkleding zijn er twee mogelijkheden. Je kunt voor een regenoverall kiezen of voor een regenpak dat bestaat uit twee delen. Deze regenkleding bied je voor en nadelen. Van alles is iets te zeggen. Een regenoverall beschermt je beter tegen regen en sluit in de regel beter aan. Het mindere van een regenoverall is het feit dat je meer energie moet leven om het pak daadwerkelijk aan te krijgen.

Regen outfit

Het mooie en handige aan een regen outfit dat bestaat uit twee delen, is vooral het aantrekken hiervan. Dat gaat een stuk gemakkelijker en sneller. Wel zo handig als je snel ergens naar toe moet rijden. Zorg wel dat het goed op elkaar aansluit anders kun je weleens voor vervelende natte verrassingen komen te staan.

Nat worden

Ondanks het slechte regenweer kun je het vooral op de motor erg warm krijgen. En, je wilt natuurlijk niet nat worden van je eigen zweet. Zorg er daarom voor dat je goed ademende motor kleding koopt. Vraag dat ook rustig aan een verkoper of kijk online bij de beschrijving.

Ten slotte hebben we nog een mooie wist je dat opgesteld van dingen die je moet weten van motor regenkleding.

Wist jij dat:

  • Je beter iets meer kunt betalen voor een motor regenpak omdat dit de kwaliteit ten goede komt?
  • Een goedkope regenjas een optie is voor de korte termijn maar zeker niet voor de lange termijn?
  • Regenpakken meestal ontworpen zijn om leren en textiele motorkleding te dragen?
  • Er overhoezen bestaan waar je je regenpak in op kunt bergen?
  • We hopen je voldoende informatie te hebben gegeven als je een motor regenpak gaat kopen?

Erik Zwaantjes

vrijetijdamsterdam.nl