Quantified self. Hoe meetbaar is de mens?

Quantified self. Hoe meetbaar is de mens?

Quantified self. Hoe meetbaar is de mens?

Een krachtenbundeling van de Hogeschool van Amsterdam, Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, organiseren dinsdag 19 maart bij Spui25, het event ‘Quantified self. Hoe meetbaar is de mens?’ Tijdens deze avond wordt er gesproken over digitale technologieën met betrekking tot de eigen gezondheid en gewoontes.

De avond wordt geweid aan de vraag wat er te winnen valt met deze toegenomen kennis over onszelf, en wat de onvermoede kosten zijn. Leren we met die data echt iets nieuws, en moeten we dat allemaal weten? Welke waarden worden door deze technologieën uitgedragen en door ons geïnternaliseerd? Gaat het alleen om effectiviteit en zelfcontrole of kan solidariteit ook een rol spelen? En zijn er andere gevolgen voor onszelf en ons mensbeeld die minder in het oog lopen?

Ervaringsdeskundigen en wetenschappers

Het panel bestaat op 19 maart uit ervaringsdeskundigen en wetenschappers. Rebecca Breuer is filosoof, onderzoeker en docent aan de Hogeschool van Amsterdam, en houdt zich onder andere bezig met de relatie tussen technologie en het lichaam. Maarten den Braber is een fanatieke self-tracker die onder andere slaap, beweging, gewicht en productiviteit bijhoudt. Hij introduceerde de Amerikaanse Quantified Self-bijeenkomsten in Nederland. Ben Kröse is lector bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) bij het Instituut voor Informatica.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Schaatsen onder Noorderlicht: Adembenemend mooi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here