Gratis running clinic en lunch bij coole hotspots

Gratis running clinic en lunch bij coole hotspots
Björn Borg Run4lunch // 27-06-2019 // David Stegenga Fotografie

Amsterdam, 9 juli 2019 – Afgelopen herfst maakte Amsterdam als eerste kennis met het Zweedse fenomeen Run For Lunch: tijdens de lunchpauze een half uurtje sporten, gevolgd door een tasty lunch en daarna weer opgeladen aan het werk. Wegens het enorme succes van Run For Lunch vorig jaar, besloot het Zweedse sports fashion brand Björn Borg een vervolg te geven aan deze healthy onderbreking van je werkdag.

Lekker lunchen

Net als vorig jaar werkt het brand samen met OneFit, die een trainer van het OneFit Runnersteam beschikbaar stelt voor alle edities. De lunches worden dit jaar verzorgd door Poké Perfect en Vegan Junkfood Bar. Enthousiast geworden? Inschrijven voor één van de acht edities kan via OneFit (members only) en Eventbrite. Geen Amsterdammer, geen paniek. Vanaf september start Run For Lunch ook in Rotterdam!

Overtuig je werkgever

Je werkgever overtuigen om je lunch break iets te verlengen zodat je kunt sporten? De positieve effecten van een milde workout op het lichaam en de geest zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Enkele opzienbarende uitkomsten om met je werkgever en collega’s te delen zijn onder andere dat sporten de cognitieve functies positief beïnvloeden, een workout het vermogen verbetert om te leren en het geheugen sterkt.

Optimalisatie slaapkwaliteit

Meer voordelen zijn dat bewegen de slaapkwaliteit optimaliseert de mentale verzwakking die ouder wordt met zich meebrengt tegen gaat. Een andere gegeven is dat uit meerdere onderzoeken blijkt dat sporten onder werktijd ook nog eens voor een hogere productiviteit en minder stress zorgt!

Flexiber werken en leven

Nederlanders zijn de laatste tijd steeds ‘flexibeler’ gaan werken en leven. Sporten tijdens de lunchpauze past in deze ontwikkeling. “Als sports fashion brand omarmen we nieuwe trends en ontwikkelingen die je in staat stellen om sport beter te integreren in je lifestyle, daarnaast focussen we als Björn Borg graag op de positieve effecten van bewegen en zijn we trots op onze Zweedse heritage.

Sportieve steden

Amsterdam en Rotterdam zijn steden met veel running liefhebbers en met veel vegan en healthy food hotspots. Voor ons de ideale locatie om een concept als Run For Lunch te introduceren”, aldus Thomas Boerma Marketing Manager Benelux van Björn Borg.

Gratis lunch

Wil je uitproberen of ook jij daadwerkelijk fitter en scherper bent na zo’n lunch workout? Met de komende Run For Lunches kun je tijdens de lunch gratis een 30 minute running class volgen onder begeleiding van een trainer van het OneFit Runnersteam. Na de training wordt er een gratis lunch aangeboden door de partners Poké Perfect of Vegan Junkfood Bar, afhankelijk van de editie van Run For Lunch.

Elke week een nieuwe editie

Met de komende twee maanden elke week een editie op de donderdag en diverse lunchspots in Amsterdam, zit er hoogstwaarschijnlijk ook een Run For Lunch locatie bij jou een in de buurt. Inschrijven voor een Run For Lunch editie kan gratis via Eventbrite en als OneFit-member via de OneFit sportapp. Dit kan voor de volgende data en lunchlocaties:

• Poké Perfect x Run For Lunch: 4, 11, 18 en 25 juli (12:30 – 13:30)
• Vegan Junkfood Bar x Run For Lunch: 1, 8, 15 en 22 augustus (12:30 – 13:30)

“Per Run For Lunch editie is er een selectief aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol, dus snel inschrijven is aan te raden”, aldus de organisatie.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: afscheidsreeks gay bar Queers draait op volle toeren