Bijzonder cadeau: een koffieworkshop

Bijzonder cadeau: een koffieworkshop Kerstavond komt eraan. Bent u nog op zoek naar een leuk en bijzonder cadeau? Voor de echte koffieliefhebber is een koffieworkshop een geweldig idee. Er zijn verschillende plekken in Amsterdam waar koffieworkshops worden geven:

Bijzonder cadeau: een koffieworkshop

Kerstavond komt eraan. Bent u nog op zoek naar een leuk en bijzonder cadeau? Voor de echte koffieliefhebber is een koffieworkshop een geweldig idee. Er zijn verschillende plekken in Amsterdam waar koffieworkshops worden geven:

Back to Black

Bij deze gezellige koffiebranderij en koffiebar worden ook workshops gegeven. De docenten zijn ervaren barista’s Sybilla en Abdul. U heeft de keuze uit drie workshops:

● 1 uur training (€45,- per persoon): In een uur leert u om het perfecte kopje koffie te bereiden.

● 2 uur training (€75,- per persoon): Behalve koffie maken, leert u ook melk opschuimen en het maken van latte art.

● 4 uur training (€125,- per persoon): De les begint met een koffieproeverij. U leert het over koffie zetten, melk opschuimen en latte art. Er wordt verder op de onderwerpen ingegaan.

Café del Mar

Dit café verkoopt ook koffiemachines, verzorgt proeverij en workshops. Ze bieden twee workshops:

● Thuisbarista (2 personen: €60 per persoon, 3-6 personen: €55 per persoon): In 2 uur leert u alles over de verschillende soorten koffie. U leert bovendien hoe u zelf uw favoriete koffie maakt, hoe u de perfecte espresso zet, de beste manier om melk op te schuimen en de basis van latte art.

● Barista+ (2 personen: €85 per persoon, 3-6 personen: €70 per persoon): Deze workshop is voor de echte koffiegek. U leert welke soorten koffiebonen er zijn, een demonstratie hoe u diverse figuren met latte art maakt, welke smaken er in een espresso zitten, hoe u uw favoriete kopje koffie maakt en nog veel meer).

Casa Barista

Casa Barista is een koffie speciaalzaak met diverse vestigingen in heel Nederland. Ze hebben ook mobiele koffiebars. Ze verzorgen ook workshops, trainingen en geven zelfs een twee-jarige opleiding die over koffie gaat. De workshops die Casa Barista aanbiedt, zijn:

● Basis Barista (€59 per persoon): U leert hoe u de perfecte espresso maakt, hoe de techniek van een koffiemachine werkt en het verschil tussen sterke koffie en slappe koffie. Bovendien leert u melk opschuimen en u leert hoe u een koffiemolen hanteert. Het duurt 2,5 uur.

● Wereldsmaken (€69 per persoon): Iedereen met interesse in de herkomst van koffie haalt bij deze workshop zijn hart op. Tijdens deze workshop van 2,5 uur wordt er gekeken naar de herkomst van de koffie en de invloed op de smaak. Ook krijgt u informatie over de verschillende bewerkingsmethoden van koffie.

● Latte Art (€69 per persoon): Maak van koffie kunst met latte art. Tijdens deze workshop krijgt u demonstraties, maar u gaat vooral zelfs ook oefenen met verschillende figuren. In 2,5 uur heeft u latte art helemaal onder de knie.

● Machine onderhoud en reparaties: Iedereen heeft thuis een koffiemachine staan, maar hoe haal je het maximale uit je machine? Bovendien onderhoudt u zo’n ding? Goed onderhoud betekent dat u lang met uw koffiemachine doet. U leert zelfs tijdens deze workshop kleine reparaties te verrichten. Deze workshop duurt 2 uur.

vrijetijdamsterdam.nl