Blog Nathalie Hendrikse: 5 weetjes over mij….

Blog Nathalie Hendrikse: 5 weetjes over mij....
Nathalie in Amsterdam. Photocredits: nathaliehendrikse.com

Blog Nathalie Hendrikse: 5 weetjes over mij….

Mijn leven lijkt nu vooral te bestaan uit sporten (handbal), koffie drinken en een beetje heen en weer vliegen tussen Nederland en Noorwegen. Er zijn denk ik een hoop dingen over mij die jullie niet weten en het lijkt me leuk om hier vijf weetjes te geven. Wist jij ze al?

1. Ik ben afgestudeerd in mijn Bachelor Criminologie
Ha yes, in december 2016 heb ik eindelijk mijn diploma Criminologie mogen ophalen na 3,5 jaar. Ik heb een half jaartje vertraging gehad vanwege handbal en finales tijdens tentamenperiodes, maar ik heb hem gehaald! Omdat mijn focus lange tijd op de politie heeft gelegen heb ik in mijn eigen tijd een jaar stage gelopen bij de afdeling Opsporingscommunicatie van de politie Amsterdam en als schakel tussen recherche en media gefunctioneerd (in het kort omschreven). Momenteel doe ik niets met mijn diploma, maar als ik ooit tijd heb en mijn focus niet meer op handbal ligt, wil ik toch graag nog een Master halen!

Nathalie haalde in 2016 haar diploma Criminologie. Photocredits: nathaliehendrikse.com

2. Ik ben creatief en gek op tekenen
Al sinds ik klein was tekende ik graag. Misschien wel omdat zowel mijn opa als mijn oma fanatiek tekenden en schilderden en mijn moeder het ook leuk vind om te doen. Tijdens mijn eerste jaren van mijn VWO stonden mijn schriften en boeken vol met tekeningen van bijvoorbeeld Ed Hardy (dat was helemaal in toen) of portretten! Gelukkig had ik het vak Tekenen/Kunstgeschiedenis gekozen en kon ik daar mijn creativiteit in kwijt. Het ging me ook vrij makkelijk af en ik had meestal achten of negens. Ik vind het wel enorm jammer dat ik er nu niet zo veel tijd meer in steek en voor heb, maar wie weet.. Misschien moet ik die tijd ook gewoon maken.

3. Ik ben de meest gigantische kluns die je zal tegenkomen en heb altijd pech
Geen idee hoe of waarom en hoe enorm ik ook mijn best doe, ik denk niet dat dit ooit gaat veranderen… Vroeger knoeide ik altijd al en ik scheurde mijn enkelbanden voor het eerst met trampolinespringen en dat is niks veranderd. Ik ben die persoon die in de trein een treetje overslaat en languit in het gangpad ligt of degene die per ongeluk heel hard iets gemeens roept over iemand die naast me staat. Bij mijn oude club zeiden ze altijd dat ik over de lijnen viel en bij mijn nieuwe club scheurde ik mijn enkelbanden door op het randje van de stoep te staan… Gelukkig valt er altijd wat te lachen. Als het niet met me is, dan is het wel om me! Ach ik ben eraan gewend! 🙂

Juichende en lachende teamgenoten bij de Noorse profclub Gjerpen Handbal. Photocredits: nathaliehendrikse.com

4. Ik heb een vrij grote tattoo op mijn rug
Yep. Ik denk dat ik die nu ongeveer twee jaar heb. Het is een grote lotusbloem met drie Chinese tekens er onder. De lotus staat voor het leven (bloei) en de Chinese tekens staan voor geloof, hoop en liefde…. Nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Lees verder via de website: nathaliehendrikse.com.

Van de redactie over Nathalie Hendrikse

Nathalie Hendrikse speelt al handbal sinds haar 4e jaar. Met VOC Amsterdam werd ze in het seizoen 2016/2017 kampioen van Nederland. In een drieluik met Dalfsen pakte VOC uiteindelijk de titel. Na dit succesvol verlopen seizoen met VOC bedong ze een transfer naar Gjerpen Håndball dat uitkomt in de hoogste Noorse handbalcompetitie. Daar is Nathalie nu professioneel handbalster. Daarnaast houdt Nathalie van het maken van heerlijke gerechtjes, fitnessen, hardlopen en reizen. In de zomer van 2017 is Nathalie gestart met haar eigen website om zo mensen nóg beter te laten zien wat haar dagelijks bezig houdt. Daarnaast probeert ze mensen te inspireren met sport, food, lifestyle en travel wanneer je deze inspiratie zelf even kwijt bent!

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikelen:

Hoe een week trainen eruit ziet voor handbalprof Nathalie Hendrikse 

Blog: Nathalie Hendrikse, handbalprof in Noorwegen

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here