Veel bekijks tijdens event Modefabriek 2017
Foto: Vrije Tijd Amsterdam NL

Veel bekijks tijdens event Modefabriek 2017

Fashionistas uit de mode-industrie konden afgelopen zondag en maandag 22 en 23 januari hun hart ophalen tijdens het in de Amsterdamse RAI sterk georganiseerde en zakelijke ‘Modefabriek Amsterdam Fashion Trade Event 2017’.

Diverse labels werden gepresenteerd in prachtige stands en wat ons opviel was dat meerdere Scandinavische merken naar Nederland komen. Wij zijn bijvoorbeeld fan van de prachtige designs en de zachte soepele stoffen die door de designers worden gebruikt. Het label GAI+LISVA dat in 2007 werd opgericht in een kleine winkel in Aarhus te Denemarken, is nu ook te koop in de Negen Straatjes van ons eigen Amsterdam, in de winkel RUM Amsterdam, Huidenstraat 11.

Er waren stands met prachtige sieraden, heel fijntjes gemaakt, o.a. de merken ‘Wildthings’ waarvan de ontwerpen gemaakt worden op Bali, ‘Riverstones’ en ‘Pernille Corydon’.

Bijzonder vonden we ook de stand met basistassen van het label ‘Chalrose’. Een basistas zult u denken? Ja, de tassen kunnen met het concept clickables worden omgetoverd voor alle doeleinden. Ga je winkelen, ga je feesten of ga je een avondje op visite, je tas kan afgestemd worden op kleding en accessoires door losse clicks  op de tas te bevestigen. Kijk maar eens op de site van Chalrose.

Bij de stand ‘Closing the Loop’ werd ons verteld over studenten van de opleiding ARTEZ, die in samenwerking met de universiteit van Enschede al een paar jaar onderzoek doen, met als doel om nieuwe, duurzame materialen en processen te ontwikkelen en toe te passen in Fashion en Design. Zeer fascinerend te noemen.

Ook werd er een eerbetoon aan het punktijdperk onder de aandacht gebracht. De meest iconische stukken van de garderobe van de punkbeweging behoren tot de tijdloze klassiekers.

Eigenlijk is het teveel om aan alle merken in één artikel aandacht te schenken vandaar dat we je verwijzen naar de site van Modefabriek én we maakten ook een foto-impressie die we jullie simpelweg niet kunnen onthouden.

 vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Ondernemen in Amsterdam: Ontmoet nieuwe relaties tijdens de Modefabriek

Foto’s: vrijetijdamsterdam.nl