Spaanse restaurants in Amsterdam - overzicht
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Spaanse restaurants in Amsterdam – overzicht

Op zoek naar Spaanse restaurants in Amsterdam? In de lijstje vind je Spaanse restaurants in Amsterdam. Op dit moment zijn we druk bezig om het lijstje compleet te maken. Het is dus nog niet helemaal definitief.

Castillo Tapas y Steaks

Restaurant Castillo Tapas y Steaks in Amsterdam is gelegen in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. De horecagelegenheid combineert Argentijnse en Spaanse ingrediënten en producten om tot een lekkere eindresultaat te komen.

Adres: Reguliersdwarsstraat 89, 1017 BK Amsterdam

Cavataria Holy Spanish Food

Hier kun je niet alleen fantastisch Spaans eten, ze hebben er ook nog eens ontzettend lekkere cava en andere Spaanse dranken. En daarbij oogt het interieur sfeervol en zijn de mensen nog gezellig ook. Jawel, onlangs waren we hier op bezoek en we kunnen dit knusse Spaanse restaurant zonder aarzelen aan je aanbevelen.

Onlangs organiseerde Cavataria een heus food festival om het begin van de Spaanse zomer te vieren. Voorafgaan aan dit sfeervolle evenement schreven we een voorbeschouwing. Als je dit artikel leest krijg je gelijk een goede indruk van dit restaurant.

Adres: Cornelis Krusemanstraat 15, 1075 NB Amsterdam

Restaurant Olijfje

Bij mediterraan tapas restaurant Olijfje komen de liefhebbers van mals vlees, verse vis en overheerlijke wijnen, zonder twijfel aan hun trekken. En, een gerecht met een ijskoud Spaans “Mahou” biertje van de tap is natuurlijk ook niet verkeerd. Bij Olijfje wordt de gast heerlijk in de watten gelegd.

Terwijl de chefkok de door u gekozen gerechten klaarmaakt op een echte houtskoolgrill en u culinair verrast, kunt u genieten van onze overheerlijke zelfgemaakte Spaanse tapas en de mediterrane mezes. Humus, tzatziki, bladerdeegrolletjes met Turkse feta kaas, de Griekse dolmas en de gepaneerde gamba’s zullen uw tong strelen. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische gerechten.

Adres: Valkenburgerstraat 223D, 1011 MJ Amsterdam

Parralel Amsterdam

Heerlijke Spaanse gerechten in combinatie met een flesje wit, rood of bubbels! Bij Parralel werken echte vakmensen. De gerechten die ze serveren smaken niet alleen heel erg lekker, ze zijn daarbij ook nog eens mooi en creatief ‘aangekleed’. Wie van jullie heeft er trouwens weleens van charcuterie gehoord? Vraag maar aan de bediening van Parralel! Die geven je wel antwoord.

Adres: Overtoom 495-497, 1054 LG Amsterdam

Pikoteo

De chef van Pikoteo heet Miguel Martín Gómez. De Spanjaard werd geboren in Madrid, groeide daar ook op. Daarnaast heeft Gomez een hoop ervaring op het gebied van een lekker eten. Die deed hij in verscheidene horecazaken, maar ook bijvoorbeeld op de Haagse hotelschool.

Adres: Houtmankade 9, 1013 MP Amsterdam

Ibericus Amsterdam

“Wij zijn de eersten die zich specifiek gericht hebben op het aanbieden en verkopen van de wereldberoemde Pata Negra-delicatessen. Wij bieden onze producten trots en met liefde aan”, aldus de trotse personeelsleden van Ibericus Amsterdam. Amsterdam staat bij uitstek bekend als een warme stad, die openstaat voor andere culturen, smaken en producten. De perfecte locatie voor een nieuw avontuur dus!

Adres: Haarlemmerstraat 93, 1013 EM Amsterdam

Tasca Bellota

In het bruisende hart van Amsterdam is Tasca Bellota, een gezellig Spaans restaurant waar je wordt verwelkomd met de warmte van de zuidelijke en Latijns-Amerikaanse gastvrijheid. Maripaula, de meesterchef van Tasca Bellota, verdiende haar reputatie in het noorden van Spanje en maakte naam in de keukens van het Baskenland, San Sebastian, en dat kan geproefd worden in haar gerechten.

Adres: Herenstraat 22, 1015 CB Amsterdam

Combinatie van ingrediënten

Het geheim van de tapas van Tasca Bellota is dat ze ingrediënten combineren. Bij dit lekkere Spaanse restaurant kunt u een heerlijke paella proeven die is bereid met een verscheidenheid aan verse producten. Daarnaast hebben ze een elegante selectie wijnen, speciaal aangepast aan ons gevarieerde menu.

Adres: Herenstraat 22, 1015 CB Amsterdam

Pata Negra

Pata Negra is een Spaans restaurant in Amsterdam, gelegen in de Utrechtsetraat. Je kunt hier terecht voor lunch, borrelen en tapasgerechten. Dit Spaanse restaurant is al ruim 17 jaar op dezelfde plek in de Utrechtsestraat gevestigd.

Utrechtsestraat 124, 1017 VT Amsterdam

Dit blog is geschreven door:

vrijetijdamsterdam.nl

PS Er zijn meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam