Waar kun je varen in Amsterdam?

Varen in en rondom Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Varen in Amsterdam

Varen in Amsterdam! Willen jij en je vrienden lekker gaan varen in Amsterdam? In dit blog volgen leuke tips en wetenswaardigheden met betrekking tot varen in en rondom Amsterdam. Het kan raadzaam zijn om dit artikel even door te lezen.

Bemanning en alcohol op de boot

Amsterdam is druk. Niet alleen op de straten, maar ook op het water. Vandaar dat de Gemeente Amsterdam zich noodzakelijk vond enkele maatregelen te treffen. Zo mogen er al een tijdje niet meer dan 12 passagiers op een boot door de Amsterdamse grachten varen.

De maatregel is voornamelijk bedoeld om illegale passagiersvaart tegen te gaan. Want, dat is een doorn in het oog van de hoofdstad. Bij meer dan twaalf mensen volgt er een boete. Verder mag de schipper nooit dranken met alcohol drinken. Als bij de schipper een promillage van 0,5 wordt geconstateerd volgt er een boete die minimaal 350 euro kost.

Je kunt in plaats van varen natuurlijk ook lekker zwemmen in Amsterdams water. Zie bovenstaand filmpje.

Vignet en binnenhavengeld

Wist jij dat je niet zomaar mag aanmeren in Amsterdam? Mocht je dat willen doen heb je een vignet nodig. Mocht je alleen willen aanmeren in de jachthaven dan hoeft u geen binnenhavengeld te betalen. Er zijn diverse vignet beschikbaar voor boten. Je kunt een vignet vergelijken met wat voor een auto een kenteken is. Als er een vignet wordt betaalt is dit inclusief binnenhavengeld.

Ik wens een ieder veel vaarplezier toe.

Namens Vrije Tijd Amsterdam,

Varen in en rondom Amsterdam
Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Je kunt natuurlijk ook gezellig gaan winkelen in de stad, of lol hebben bij een van de Vrijetijdsparels in Amsterdam. Of wat dacht je van een bezoekje aan een van de Leuke parken in Amsterdam!