Leuke strandjes in Amsterdam

Strandjes in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Leuke strandjes in Amsterdam

Op zoek naar leuke strandjes in en rondom Amsterdam. Wel zo lekker met dat mooie zonnige weer! Hieronder volgt een overzichtje van leuke strandjes in Amsterdam!

StrandZuid

We starten dit blog met StrandZuid. Want, centraler in de stad, kun je het qua strand bijna niet beter niet krijgen! Bij StrandZuid zijn een hoop leuke dingen te beleven. Je kunt er terecht voor een gezellige borrel, bedrijfsfeest, bruiloft, vergadering een groepsdiner en nog veel meer leuke dingen.

“Zonnen op een strandbed, een speciaal biertje drinken op het terras, uitgebreid dineren in het restaurant of tafelvoetballen met collega‚Äôs; deze zomer kun je hiervoor op ieder moment van de dag terecht in en om het restaurant. Voor dat echte vakantiegevoel hoef je de stad niet meer uit”, aldus de medewerkers van StrandZuid. Mooi omschreven als je het ons vraagt.

Waterkant bij de Weesperzijde

Het is geen strandje maar toch het vermelden waard, vinden wij. Bij de Weesperzijde voor Hesp kun je heerlijk aan het water zitten. En dat niet alleen, je kunt ook verfrissing opzoeken en zo de Amstel in duiken. Er zijn bij de Weesperzijde enorm veel leuke horecagelegenheden. Zodoende kunnen we je een bezoekje aan de kade van de Weesperzijde van harte aanbevelen.

De Ouderkerkerplas

Onder de rook van ons aller Amsterdam ligt de Ouderkerkerplas. Om deze Ouderkerkerplas heen tref je mooie natuur met onder meer bijzondere vogels. Aan de kant van de Ouderkerkse woningen kun je lekker met je handdoek op het strandje liggen. Er is ook veel gras rondom de Ouderkerkerplas. Daar kun je ook gezellig met je vrienden of familie tijd spenderen. Er is een volleybalnet aanwezig, speelattributen voor de kids en je kunt er ook lekker voetballen.

Voor zover wij weten kun je in Ouderkerk aan de Amstel ook probleemloos BBQ’en. Ben je geen BBQ-fanaat, dan kun je eten en drinken kopen bij de snackkar die op het terrein staat. Die staat er niet altijd….. Neem dus zelf ook wat lekkers mee en als je dat niet doet ben je met een paar minuten lopen bij de supermarkt op het Sluisplein in Ouderkerk aan de Amstel.

Diemerpark strandje

Op het strandje van het Diemerpark, op korte afstand van Amsterdam, kun je wat ons betreft een dagje heerlijk relaxen.

Strand bij Het Stenen Hoofd

Het Stenen Hoofd is een bijzondere plek in Amsterdam. Gelegen aan ‘t IJ bevindt zich een schattig strandje waar je lekker op je handdoek kunt liggen. Er is ook een restaurant gelegen waar je gezellig kunt kletsen en eten en drinken kunt bestellen.

Gaasperplas strand

De Gaasperlas is een schitterend natuurgebied. Je kunt hier ook lekker op een strandje relaxen en af en toe een duik nemen in het water. Gaasperplas is gelegen aan het randje van Amsterdam Zuid Oost. Eens per jaar vindt hier het populaire dance festival Open Air plaats.

Jaap Eden strand in Amsterdam-Oost

Sinds mei 2019 is de schaatsbaan van de Jaap Eden baan veranderd in een prachtig stadsstrand. Reken maar dat je hier lekker kunt chillen. Op de zandvlakte in Oost worden dit jaar ook feesten gegeven waaronder een open air editie van Apenkooi.

Pllek

Bij Pllek in Amsterdam kun je heerlijk op ‘t strand chillen. En dat niet alleen. In Amsterdam-Noord heb je een prachtig uitzicht over het water van ‘t IJ. Als je vanaf het centraal naar Plekk toe wil gaan, kun je met het pondje naar de overkant. Naast chillen op het stand kun je nog veel meer leuke dingen doen bij Pllek.

Sloterstrand aan de Sloterplas

Het Sloterstrand kunnen we van harte aanbevelen. Super gezellig om met het gezinnetje eens een lekker stranddagje aan de Sloterplas door te brengen. Je kunt er lekker zwemmen, spelen en is er ook nog eens horeca aanwezig zodat de inwendige mens niets tekort schiet.

Mist er een strandje in Amsterdam? Stuur dan a.u.b. een tip naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

Dit blog is geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS Ben jij iemand die liever lekker op het terras zit? Check dan onze lijst terrassen in Amsterdam. Een aanradertje is ook ons vaste blog vrijetijdsparels in Amsterdam. Winkelliefhebbers kunnen we winkelen in Amsterdam van harte aanbevelen.