Tips van Vrije Tijd Amsterdam: weekend 20 aug – 22 aug
Afbeelding credits: Circusbende festival

Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke tips voor in je weekend. Hieronder lees je een aantal leuke tips voor een gezellig weekend in Amsterdam!

Sunsets: openluchtvertoningen bij Eye

Een zwoele zomeravond, een drankje en een bijzondere film? Say no more. EYE Filmmuseum viert deze zomer haar 75e verjaardag met openluchtvoorstellingen in het park bij het museumgebouw! Tijdens Sunsets kun je in de buitenlucht kijken naar klassiekers en nieuwe films.

Adres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

Meer info: https://www.eyefilm.nl/en/whats-on

Prinsengrachtconcert

Op zaterdag 21 augustus zal de 39ste editie van het Prinsengrachtconcert plaatsvinden. Normaliter is het een vrij toegankelijk te bezoeken concert maar dat is nu, vanwege de geldende corona-maatregelen voor evenementen, niet mogelijk. De organisatie gaat wel publiek op de kade en bootjes toelaten. Let op: je moet wel een toegangskaart hebben! Gelukkig zal het concert ook op televisie worden uitgezonden!

Adres: Grachtengordel-West, 1016 LT Amsterdam

Meer info: https://www.prinsengrachtconcert.nl/

Midzomer Mokums Bonte Middag

Het is Feest in de OBA Oosterdok! Op zaterdag 21 augustus Midzomer Mokums Bonte Middag plaatsvinden. Het is een spetterend feest voor iedereen van 4 t/m 12 jaar! Toegang is gratis!

Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

Meer info: https://www.oba.nl/activiteiten/zomervakantie.html

Circusbende Festival Noord

Laat je onderdompelen in een bonte mengelmoes van uitdagende voorstellingen, levendige muziek, workshops, popcorn, cider en eigenzinnige verrassingen. Circusbende is voor iedereen. Het programma is voor alle leeftijden en overwegend taalloos. Het terrein is gratis toegankelijk, met voorstellingen op donatie en in de kaartverkoop. Met circusacts van Compagnie Soralino, Coup de Bende en Pieter Post. Met optredens van Sophie Straat, Ciao Lucifer, Louise, Lutopia Orchestra, Ponyclub Tartiflette, Electric Circus en Mums. Workshops van Circusclub.

Adres: NDSM-Plein, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Meer info: https://www.facebook.com/circusbende/

Grachtenfestival

Het Grachtenfestival is in volle gang! Dit weekend staan de laatste dagen op het programma!

Adres: meerdere locatie in de stad

Meer info: https://www.grachtenfestival.nl/programma

Summer Dance Forever

Hiphop-dansfestival Summer Dance Forever startte op 17 augustus en duurt tot en met 22 augustus. In Amsterdam zijn er tijdens dit festival performances en battles te zien. Er worden ook workshops gegeven door ervaren dansers!

Adres: meerdere locaties

Meer info: https://www.summerdanceforever.com/

Horeca aan het IJ

Mocht het lekker weer zijn dan is het heerlijk om op een terras aan het IJ plaats te nemen. VTA schreef ondanks een blog over leuke plekken aan het water van het IJ in Amsterdam. Neem gerust een kijkje voor leuke inspiratie.

Unmute Us

De evenementenindustrie en al haar vrolijke volgelingen organiseren zaterdag protestmars Unmute Us. Ondanks de serieuze ondertoon van de demonstratie mogen we ook een hoop vrolijkheid verwachten.

Meer info: https://www.facebook.com/events/358553892615209

Heb je zelf nog een leuke tip voor dit weekend in Amsterdam? We vinden het altijd leuk om tips te ontvangen. Stuur een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl!

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam