Tevreden terugblik op Noordse Vrouwen Ontbijt
Khadija

Op Internationale Vrouwendag, was het Noordse Vrouwen Ontbijt in Vrouw aan het IJ, het nieuwe meiden en vrouwencentrum in Noord. Deze dag is geweldig verlopen, vertelt Adinda van Kranendonk participatiemedewerker bij Civic Amsterdam.

Noordse Vrouwen valt onder Civic Amsterdam en is het netwerk van en voor vrouwen in Amsterdam-Noord. Het bundelt de krachten om elkaar te helpen, inspireren met zaken als financiële zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling en weerbaarheid.

In Amsterdam Noord zijn er in vergelijking met de rest van Amsterdam veel vrouwen niet financieel zelfstandig. Deze vrouwen (en hun kinderen) hebben minder kansen en keuzemogelijkheden in hun leven.

Het Noordse Vrouwen Ontbijt is een vast onderdeel dat elk jaar op 8 maart wordt gehouden. Naast het ontbijt organiseren wij meer bijeenkomsten, er staat een kunstmarkt, filmavond en netwerkevents op de planning.

Het ontbijt was erg gezellig en goed bezocht. Het thema van dit jaar “Een wereld, Duizend vrouwen” sloot mooi aan: het was namelijk een internationale verwennerij met heerlijke broodjes, Franse croissantjes, Eritrese koffie, Marokkaanse soep, Hollandse kaas, Engelse marmelade en nog veel meer! Ook werd er een ‘monoloog’ en ‘gedicht voorgedragen’ over de kracht van vrouwen. “100 vrouwen met verschillende achtergronden is gezellig, indrukwekkend en een kippenhok! De meeste vrouwen kende ik niet, maar toch voelde ik mij sterk met ze verbonden” aldus Kalai To, projectleider bij Thrive.

Na het ontbijt hadden verschillende vrouwenorganisaties uit noord, zoals o.a. De Vrouwenbazar, Single Supermom, Stichting Cleopatra, nog een dagvullend programma voor de dames: met workshops, een klankschaalconcert, een Informatie & Banenmarkt, Arabische Zumba en een meidenfeest.