Filmpje: de nieuwe Michael Jackson in de Utrechtsestraat

Filmpje: de nieuwe Michael Jackson in de Utrechtsestraat

Prachtige taferelen in de Utrechtsestraat. Nadat we een schitterende middag hadden tijdens de Canal Parade liepen we tegen dit fragment op en die willen we jullie zeker niet onthouden. De nieuwe Michael Jackson trakteert het publiek in de Utrechtsestraat op een streetdance showtje. En let ook op het broertje met ballon. Genieten geblazen.

Lees ook: Boten Canal Parade en ambassadeurs bekend 

Over de Utrechtsestraat

De Utrechtsestraat is doorgaans een vrij drukke winkelstraat in Amsterdam. De straat is genoemd naar de verderop gelegen stad Utrecht en dateert uit de grote stadsuitbreiding van 1658. De Utrechtsestraat ontving deze naam, omdat ze van de Reguliersbreestraat naar de Utrechtsepoort liep. De straat ligt tussen het Rembrandtplein en het Frederiksplein en kruist drie grachten: de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Een vierde gracht die de Utrechtsestraat doorkruisde was de Achtergracht, maar die werd midden 19e eeuw gedempt.

Tramvervoer

Sinds 1877 reden er paardentrams door de Utrechtsestraat. Vanwege de geringe breedte ligt er enkelspoor, met wisselplaatsen op de bruggen over de grachten. In 1904 verscheen de elektrische tram. Sindsdien reden de tramlijnen 5 en 11 door de Utrechtsestraat. In 1948 is lijn 4 van het GVB ervoor in de plaats gekomen.

In 2009 is begonnen met groot onderhoud waardoor de tram niet meer via de Utrechtsestraat kon rijden. Met een vertraging van ongeveer 2 jaar rijdt de tram er sinds 30 juli 2012 weer doorheen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Utrechtsestraat nu ook verlicht

Christmas Shopping Night in de Utrechtsestraat

Hoop reuring bij Concerto in de Utrechtsestraat