Pride Amsterdam heeft ook in 2019 een jeugd ambassadeur
Winnares Loena Maas wordt toegesproken door voorzitter Pride en Jennifer Hopelezz. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Pride Amsterdam heeft ook in 2019 een jeugd ambassadeur

“Met veel plezier mag ik jullie mededelen dat we weer toestemming hebben een ambassadeur te leveren voor de Pride 2019. Na het succes met Loena als eerste Youth Pride ambassadeur kon het bijna niet anders dan dit nog een keer te doen”, aldus Marco Altena namens de jongerencommissie van de Stichting Amsterdam Gay Pride.

Pride Amsterdam heeft ook in 2019 een jeugd ambassadeur
Kandidate Pride 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Net zoals vorig jaar beginnen ze weer met een open inschrijvingsronde om kandidaten te werven. Het gaat om jongeren tussen de 14 en 25 die op een bijzondere manier iets betekend hebben voor de LHBTI+ community. Zij kunnen zich voor 20 januari 2019 opgeven via marcoaltena@amterdamgaypride.org.

Bekendmaking van alle andere ambassadeurs

“Vanuit deze inzendingen zal weer een selectie gemaakt worden. Deze laatste kandidaten gaan naar de finale die weer samen valt met de loting van de canal parade en de bekendmaking van alle andere ambassadeurs”, aldus een enthousiast vertellende Marco Altena.

Onenigheid Canal Parade Pride Amsterdam en de Gemeente Amsterdam

Momenteel is er onenigheid tussen de Gemeente Amsterdam en de Pride Amsterdam. Er schijnen enkele Amsterdamse bewoners commentaar te hebben geleverd over de Canal Parade. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid over een zeer kleine groep Amsterdammers. Onlangs heeft de organisatie van Pride Amsterdam tot tevredenheid van ‘gay amsterdam’ de inschrijving van de Canal Parade geopend.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Inschrijving Canal Parade tijdens Pride Amsterdam 2019 

De Dam is bijna klaar voor Pride Amsterdam 2018

X-AMS daar waar de mannen worden onderscheiden van de jongens