Inschrijving Canal Parade tijdens Pride Amsterdam 2019

Het had wat voeten in de aarde maar de kogel is inmiddels door de kerk. De Canal Parade in Amsterdam vindt haar doorgang in 2019. “De afgelopen weken lag onze botenparade onder vuur. En werd er openlijk getwijfeld aan het draagvlak daarvoor. Maar, ik kan u gerust stellen. Ook in 2019 gaan de bootjes weer varen”, aldus Lucien Spee, de directeur van Pride Amsterdam.

Inschrijvingen starten vanaf 4 januari 2019

Diegene die met een eigen boot willen meevaren kunnen zich van 4 januari t/m 3 februari 2019 inschrijven. Dan staat het aanmeldformulier én het vernieuwde deelnemers reglement online.

Na 3 februari zal een ballotage commissie zich over alle aanmeldingen buigen en zullen de 80 deelnemers bekend worden gemaakt tijdens het zogenoemde kick off event op zondag 10 februari in de Sugar Factory.

De botenparade in Amsterdam is op zaterdag 3 augustus 2019 en begint om 12:30 uur en duurt tot 17:30 uur. De Route is Oosterdok – Nieuwe Herengracht – Amstel – Prinsengracht – Westerdok.

De organisatie hoopt op verschillende soorten deelnemers

“Opnieuw hopen we op veel verschillende soorten deelnemers, van kleine lokale LHBT stichtingen, landelijke LHBT belangen verenigingen, gay-horeca, roze netwerken van multinationals en banken, roze overheidsinstellingen, politieke partijen, ministeries tot (media) bedrijven die de emancipatie strijd van de LHBT community ondersteunen”, aldus de organisatie van de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam 2019.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Pride Amsterdam heeft ook in 2019 een jeugd ambassadeur 

Laatste nieuws – Pride Amsterdam 2019