Laatste nieuws – Pride Amsterdam 2019

Laatste nieuws - Pride Amsterdam 2019
Trotse Pride Ambassadeurs. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Laatste nieuws – Pride Amsterdam 2019

Pride Amsterdam 2019. Voor tips, activiteiten, nieuws en ontwikkelingen over Pride Amsterdam 2019 volg je het speciale blog van Vrije Tijd Amsterdam. Pride Amsterdam 2019 vindt officieel plaats van 27 juli tot en met 04 augustus 2019.

In dit blog houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens Pride Amsterdam 2019 zodat u niks hoeft te missen!

22 januari 2019

Gezamenlijke inschrijving politieke partijen voor deelname Canal Parade

De roze afdelingen van D66, VVD, CDA, SP en PvdA willen bij de botenparade van Pride Amsterdam samen met één politieke boot varen. De partijen schrijven zich gezamenlijk in en willen daarmee laten zien dat ze als één blok achter de LHBTI-gemeenschap staan. Die informatie staat te lezen in een officieel bericht op de website van D66. Lees verder.

19 januari 2019

Dit jaar is er ook weer een toffe closing party die op de Dam zal plaatsvinden. Deze zal op 4 augustus zijn tijdens de laatste dag van de Pride.

16 januari 2019

De aftrap van Pride Amsterdam 2019

Traditioneel vindt de aftrap van Pride plaats in het Vondelpark! Er zijn weer volop activiteiten zoals de Rainbow Market, sport en spel door Pride & Sports, het Youth Pride NL veld en nog veel meer. Het Vondelpark Openluchttheater dient als hoofdpodium. En, er is weer een Pride Walk. Pride Park en Pride Walk zijn beide op zaterdag 27 juli 2019.

15 januari 2019

Straat- en pleinfeesten

Pride Amsterdam, maakte onder voorbehoud van wijzigingen, de straat- en pleinfeesten tijdens Pride 2019 bekend. Op vrijdag zijn er feesten bij de Westermarkt, Spuistraat, Dam, Zeedijk, Beursplein, Regulierdwarsstraat, Rembrandtplein, Utrechtsestraat bij Lellebel, Paardenstraat en Amstelveld. Zaterdag bij Westermarkt, Spuistraat, Dam, Zeedijk, Beursplein, Elandsstraat/Hazenstraat, Regulierdwarsstraat, Rembrandtplein, Utrechtsestraat bij Lellebel,Paardenstraat en Amstelveld. Zondag is er weer een closing party op De Dam.

14 januari 2019

Foto’s Canal Parade Amsterdam 2018

In 2018 liepen we met VTA een rondje over de diverse grachten tijdens de Canal Parade 2018. We maakten destijds super leuke foto’s die je natuurlijk nog even terug kunt kijken.

10 januari 2019

Inschrijving botenparade Canal Parade 2019 geopend

De inschrijving voor de Botenparade 2019 is gestart en tot en met 3 februari 2019 kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Een ballotagecommissie zal zich over de aanmeldingen buigen en de 80 mooiste, beste en meeste aansprekende concepten uitkiezen voor deelname aan de 24ste botenparade. Dat nieuws heeft de organisatie van Pride Amsterdam 2019 op 4 januari 2019 bekend gemaakt.

Het thema tijdens de Canal Parade van dit jaar is ‘Remember the past, create the future’ waarmee we de Stonewall-rellen herdenken die 50 jaar geleden in New York uitbraken en een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.

Kandidaten die mee willen varen tijdens de Canal Parade 2019 worden geacht het deelnemersreglement botenparade 2019 goed door te nemen alvorens de aanmelding te starten om teleurstelling achteraf te voorkomen.


Volg ook ons blog met LHBTI nieuwtjes uit Amsterdam


2 januari 2019

Inschrijving Canal Parade tijdens Pride Amsterdam 2019

Het had wat voeten in de aarde maar de kogel is inmiddels door de kerk. De Canal Parade in Amsterdam vindt haar doorgang in 2019. “De afgelopen weken lag onze botenparade onder vuur. En werd er openlijk getwijfeld aan het draagvlak daarvoor. Maar, ik kan u gerust stellen. Ook in 2019 gaan de bootjes weer varen”, aldus Lucien Spee, de directeur van Pride Amsterdam.

Diegene die met een eigen boot willen meevaren kunnen zich van 4 januari t/m 3 februari 2019 inschrijven voor de Canal Parade 2019. Dan staat het aanmeldformulier én het vernieuwde deelnemers reglement online.

30 november 2018

Staat de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019 onder druk?

Staat de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019 onder druk? In ieder geval is het zeker dat de Gemeente Amsterdam een zogenoemde ‘burgerdialoog’ is gestart ten aanzien van de botenparade tijdens Pride Amsterdam.

Als we het bericht van Pride Amsterdam juist interpreteren zijn het de negatieve geluiden rondom de Canal Parade die de Gemeente Amsterdam hebben doen besluiten een enquête in het leven te roepen. Dat bericht, samen met het feit dat de enquête is uitgezet zonder uitleg over het hoe en waarom deze enquête is uitgezet, was voor Vrije Tijd Amsterdam reden om navraag te doen bij de Gemeente Amsterdam. Echter hebben we tot nu toe nog geen reactie mogen ontvangen. Als wij een reactie hebben brengen we u uiteraard op de hoogte.

23 november 2018

Pride Amsterdam heeft ook in 2019 een jeugd ambassadeur

Mooi nieuws. Pride Amsterdam heeft in 2019 evenals in 2018 een Youth Pride ambassadeur. Dat leuke nieuws heeft Marco Altena namens de jongerencommissie van de Stichting Amsterdam Gay Pride bekend gemaakt.

“Met veel plezier mag ik jullie mededelen dat we weer toestemming hebben een ambassadeur te leveren voor de Pride 2019. Na het succes met Loena als eerste Youth Pride ambassadeur kon het bijna niet anders dan dit nog een keer te doen”, aldus Marco Altena namens de jongerencommissie van de Stichting Amsterdam Gay Pride.

Net zoals vorig jaar beginnen ze weer met een open inschrijvingsronde om kandidaten te werven. Het gaat om jongeren tussen de 14 en 25 die op een bijzondere manier iets betekend hebben voor de LHBTI+ community. Zij kunnen zich voor 20 januari 2019 opgeven via marcoaltena@amterdamgaypride.org.

Heeft u een leuke tip voor in ons speciale blog met betrekking tot Pride Amsterdam 2019? Stuur dan s.v.p. een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here