Directeur Willem II not amused over insluiten en afvoeren Tilburgse fans

Directeur Willem II not amused over insluiten en afvoeren Tilburgse fans
Foto: vrijetjidamsterdam.nl

Directeur Willem II not amused over insluiten en afvoeren Tilburgse fans

De directeur van Willem II heeft er geen goed woord voor over. Bijna 200 supporters van zijn club werden zaterdagmiddag ingesloten door ME en politie op het station in Amsterdam. Ze mochten de stad niet in en werden direct afgevoerd naar het stadion waar ze urenlang moesten wachten tot de wedstrijd Ajax-Willem II begon, schrijft RTL nieuws.

RTL citeert: “Dit is echt teleurstellend”, zegt directeur Berry van Gool van Willem II. Hij heeft het niet over de wedstrijd die net is afgelopen, waarbij Willem II met 2-0 verloor van Ajax. “Onze supporters zijn vanmiddag slecht behandeld, hun middag is verziekt.”

Noodbevel

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam gaf zaterdag een noodbevel af. Zo’n tweehonderd Willem II-supporters werden ingesloten op Amsterdam CS.

De gemeente en politie kregen ‘signalen’ dat er in de binnenstad een confrontatie zou plaatsvinden tussen de Tilburgers en aanhangers van Ajax. Van Gool via RTL nieuws: “De reden lag blijkbaar buiten onze Willem II-supporters.”

‘Te ziek voor woorden’

Dat zeiden de supporters die vanmiddag werden vastgehouden ook. “Wij weten echt niets van een confrontatie, dit is te ziek voor woorden”, zei een supporter.

Ze moesten onder politiebegeleiding worden afgevoerd naar het stadion en konden zelf geen kant meer op. Van Gool heeft vanuit de Tilburgers zelf geen enkel signaal ontvangen van eventuele rellen. “Voor ons was de reden van het noodbevel totaal onduidelijk. Ik kan me niet voorstellen dat er een veldslag zou komen”, aldus Van Gool tegenover RTL nieuws.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Rust wedergekeerd op het Centraal Station