Rust wedergekeerd op het Centraal Station
Het is weer rustig op CS zaterdagmiddag rond vijf uur. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Rust wedergekeerd op het Centraal Station

De rust is zaterdagmiddag rond de klok van vijf weer terug gekeerd op het Amsterdam Centraal Station. Daar, op perron 7 en 8, arriveerden vanmiddag rond de 150 supporters van voetbalclub Willem II. Zij waren per trein vanuit Tilburg naar de hoofdstad gekomen voor de wedstrijd Ajax tegen Willem II, die vanavond wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena.

Op het perron werden zij ingesloten door ME’ers. Dit bleek uit voorzorg te zijn. Er waren signalen dat er in de buurt van CS een confrontatie zou ontstaan met Ajax-fans, dus vaardigde burgemeester Femke Halsema een noodbevel uit, is te lezen in een bericht van AT5.

Rust wedergekeerd op het Centraal Station
Er staan nog maar enkele ME bussen bij CS. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Perrons 7 en 8 zijn ontruimd door de politie. Daardoor was het treinverkeer van en naar Centraal Station ontregeld, omdat andere treinen moesten uitwijken. Die verstoring lijkt inmiddels opgelost, maar de perrons zijn nog altijd afgezet. Een peloton ME’ers heeft de Brabanders omsingeld. Ze zijn afgeschermd door treinen, maar het gezang van de supporters is in het hele station te horen.

De politie laat weten dat geen enkele Willem II-supporter zich misdragen heeft. Een woordvoerder van burgemeester Halsema laat weten dat zij onder politiebegeleiding per trein richting de Johan Cruijff Arena vertrekken. Ze kunnen het duel vanavond gewoon bijwonen’, schrijft AT5.

vrijetijdamsterdam.nl

Directeur Willem II not amused over insluiten en afvoeren Tilburgse fans

Speurtocht voor alle leeftijden in het OV

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting