Bekende Pools-Amerikaanse architect komt naar Mokum

Bekende Pools-Amerikaanse architect komt naar Mokum
Daniel Libeskind. Photocredits: Bundeswehr-Fotos Wir.Dienen.Deutschland

Bekende Pools-Amerikaanse architect komt naar Mokum

Daniel Libeskind komt naar de hoofdstad! De bekende Pools-Amerikaanse architect trapt de nieuwe reeks 1·Lectures van de Arcam en de Academie van Bouwkunst Amsterdam af. Op 8 februari 2018 spreekt Daniel Libeskind in de eerste 1·Lectures van de nieuwe reeks onder meer over het Nationaal Holocaust Namenmonument.

Grote belangstelling

Vanwege de verwachte grote belangstelling hebben de organisatoren besloten met de lezing uit te wijken naar kerk De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht. De avond zal worden ingeleid door Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

Line-up nieuwe reeks 1·Lectures

Naast Daniel Libeskind maakte de organisatoren ook al bekend dat Francine Houben op 6 juni spreekt over de drie pijlers die vormend zijn voor haar werk en haar bureau Mecanoo. Op 31 mei staat het Amstelstation centraal met maar liefst drie sprekers: Jan Peter Wingender (Office Winhov), Miguel Loos (LOOS ARCHITECTS) en Ton Schaap (gemeente Amsterdam).

1·Lectures

Arcam en de Academie van Bouwkunst Amsterdam zijn samen de 1·Lectures gestart, een nieuwe reeks architectuurlezingen bedoeld voor architectuurstudenten en alle andere belangstellenden. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over actuele onderwerpen uit architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Donderdagavonden

De lezingen vinden plaats op donderdagavonden vanaf 20.00 uur in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211. De voertaal is Engels.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

ARCAM heeft programma Hoogbouw compleet