Waar bezoek je een concert in Amsterdam?

Waar bezoek je een concert in Amsterdam?
ADE ochtendfeest in de Westerunie. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Waar bezoek je een concert in Amsterdam?

Altijd in om gezellig een concert te bezoeken in Amsterdam? De hoofdstad beschikt over meerdere grote- en kleine concertlocaties waar je kunt genieten van een heerlijk concert! Hieronder tref je een aantal locaties van concert hallen die je kunt bezoeken in Amsterdam!

AFAS Live in Amsterdam

De muziekhal van de AFAS Live in Amsterdam is begonnen met de naam Heineken Music Hall. Sinds enkele jaren draagt het vanwege wisseling van de wacht op sponsorgebied, de naam AFAS Live. De concerthal in Amsterdam heeft een capaciteit van 7.000 personen. De zaal in de AFAS Live, die is gelegen aan de Arena Boulevard, staat bekend als de hal met de beste akoestiek in Europa.

In de concert hal zijn door de jaren heen een groot aantal internationaal bekende artiesten geweest die er het podium hebben betreden. Kleine tipjes van de sluier zijn Kylie Minogue, Black Eyed Peas of bijvoorbeeld de populaire jongensband van Take That.

Vorkje wegprikken in de AFAS Live

In de AFAS Live staat muziek zonder twijfel op nummer één, maar is heden ten dage, genoeg gelegenheid om een lekker vorkje weg te prikken. De AFAS Live herbergt twee restaurants waar je kunt neerploffen voor lekkere gerechten. Je kunt in de AFAS Live ook speciale arrangementen boeken, de zogenoemde: VIP arrangementen. In de concerthal zelf en rondom bevinden zich tevens een behoorlijk aantal gelegenheden waar je je tegoed kunt doen aan diverse versnaperingen zoals drinken of lekkere wraps.

Johan Cruyff Arena, Ziggo Dome en Perry Sport

Rondom de AFAS Live zitten diverse bekende gelegenheden. Zo zitten daar de Johan Cruyff Arena en even verderop bevindt zich de grote mooie Ziggo Dome. Daarnaast kun je er shoppen in grote zaken die er zitten zoals Perry Sport en de Decathlon.

Erom heen zitten lekkere horecagelegenheden zoals Vanzz en Jnso. Zij beschikken over prima zittende terrassen in Amsterdam om lekker te genieten van een lente of een zomer zonnetje!

AFAS Live, adres: ArenA Boulevard 590, 1101 DS Amsterdam Zuidoost

Website AFAS Live in Amsterdam


RAI Amsterdam

Wist jij dat je in de RAI Amsterdam ook prima kunt genieten van een concert? Als je de evenementen gaat bekijken dan staan concerten niet op de eerste plek, maar ze worden er wel degelijk gegeven. In de RAI Amsterdam heb je ook meerdere restaurants zit waar je voor of na het concert een lekker hapje kunt doen of een goede borrel.

Heden ten dage kun je met de Noord/Zuid lijn naar de RAI Amsterdam. Je stapt uit op het Europaplein. Maar, je kunt natuurlijk ook via RAI station gaan. Daar komen nog steeds metro 50 en 51! En bus liefhebbers, tot slot, die kunnen ook de bus pakken! Er stoppen er twee voor de deur.

RAI Amsterdam, adres: Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam


Johan Cruijff ArenA 

Wie denkt dat er in de Johan Cruijff ArenA alleen maar met een bal wordt ‘rondgehuppeld’ zit er naast. In het multifunctionele stadion gelegen in Amsterdam Zuidoost kun je ook heerlijk van een concert genieten. Er zijn in de loop der jaren al meerdere grote artiesten geweest die in de Johan Cruijff ArenA hebben opgetreden. Groot vermaak is het altijd als de toppers komen optreden. Dan is het al vroeg lekker druk rondom de Johan Cruijff ArenA.

Johan Cruijff ArenA, adres: ArenA Boulevard 1, 1100 DL AmsterdamZiggo Dome – Concerthal – locatie – Amsterdam

De Ziggo Dome is een concerthal in Amsterdam! De ruimte waar menig groot artiest heeft opgetreden is opgericht op 24 juni 2012. De Ziggo Dome kun je ook wel zien als de grote zus of grote broer van de AFAS Live in Amsterdam, die even verderop ligt, en al wat jaartjes langer mee gaat! De Ziggo Dome bied plaats aan 17000 toeschouwers waarvan er 6300 personen, staand op de vloer kunnen plaatsnemen en de rest verdeeld wordt over twee grote ringen met tribunes voorzien van stoeltjes.

Johan Cruijff Arena en Villa Arena

Grote locaties die in de buurt van de Ziggo Dome zitten zijn de Johan Cruijff Arena waar Ajax haar thuiswedstrijden speelt, de toppers en andere artiesten concerten in Amsterdam verzorgen en de Villa Arena waar je onder andere alles voor je huis kunt kopen.

Ziggo Dome, adres: De Passage De Passage 100, 1101 AX Amsterdam


vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here