GroenLinks: ‘XTC moet legaal worden’ Politieke partij GroenLinks wil dat xtc gelegaliseerd wordt. Dat zegt Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg in de Volkskrant. ‘De regering hoeft niet zelf de pillen te draaien, maar de overheid moet wel de regie willen nemen’, citeert de Volkskrant het Tweede Kamerlid
CREDITS: DEA

GroenLinks: ‘XTC moet legaal worden’

Politieke partij GroenLinks wil dat xtc gelegaliseerd wordt. Dat zegt Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg in de Volkskrant. ‘De regering hoeft niet zelf de pillen te draaien, maar de overheid moet wel de regie willen nemen’, citeert de Volkskrant het Tweede Kamerlid.

GroenLinks is daarmee de eerste politieke partij die de populaire uitgaansdrug wil legaliseren. Buitenweg wil een systeem waarbij de productie onder overheidscontrole staat, waardoor de kwaliteit van de pillen gewaarborgd is. ‘Ik zeg het vanwege de volksgezondheid, maar ook omdat we iets moeten doen aan de beangstigend toenemende macht van criminelen.’, aldus Buitenweg in de Volkskrant.

Ook vanuit PvdA-kring wordt gepleit voor veranderingen in het drugsbeleid. De Bredase burgemeester Paul Depla zegt tegen de Volkskrant:

‘Geef mij één argument waarom alcohol vrij verkrijgbaar is en xtc verboden moet zijn? Ik praat de deskundigen na. Die zeggen mij: xtc is minder schadelijk dan alcohol.’

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Veel besproken I Amsterdam letters nu echt weg van het Museumplein

Partij van de ouderen woest over ondemocratisch doordrukken verhoging parkeertarieven

GroenLinks draagt boot op aan helden Gay Pride Istanbul