Hoofdrol Ajax-speelster Inessa Kaagman bij overwinning tegen Heerenveen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een overwinning behaald waar niks op af te dingen valt. De ploeg van hoofdtrainer Benno Nihom won in Friesland van SC Heerenveen. De Amsterdammers kwamen gedurende de hele wedstrijd niet één keer in de grote problemen. Het werd 1-3 en Ajax-speelster Inessa Kaagman ontpopte zich tot ‘vrouw van de wedstrijd’.

Ajax, was heer en meester in de eerste helft. De Amsterdamse ploeg had het meeste balbezit maar wist dit niet goed uit te spelen waardoor de score beperkt bleef tot 0-1.

Die 0-1 kwam tot stand nadat een mooi afstandsschot, van Ajax-speelster Inessa Kaagman, via de paal terug het speelveld in kwam. Ajax-topscorer Marjolijn van den Bighelaar was er als de kippen bij en wist als een echte spits af te ronden.

Ajax bleef de ploeg met het meeste balbezit wat overigens niet tot grote kansen leidde. Wel was de Amsterdamse ploeg een keer dichtbij vanuit een corner. De voorzet werd over het Friese doel gekopt. Heerenveen kwam er tussendoor op spaarzame momentjes uit maar dat resulteerde niet in groot gevaar.

Na de thee duurde het tot in de 60e minuut alvorens de Ajacieden de score konden uitbouwen. Uit een vrije trap van Kaagman vanaf de zijkant ontstond een klutsmoment in de zestien waarbij Stefanie van de Gragt uiteindelijk de bal binnen de touwen wist te prikken.

Blunder van Ajax keepster Lize Kop

Ajax leek op rozen te zitten maar maakte het zichzelf onnodig lastig. Ajax keepster Lize Kop schoot een doeltrap, notabene door het midden én over de grond, zo in de voetjes van Heerenveen speelster Tini Hoekstra. Daarop volgde een afstandsschot die door Kop zelf haar eigen doel in werd getikt.

Inessa Kaagman speelster van de wedstrijd

Ondanks het knullige moment bouwde Ajax de 1-2 voorsprong in Friesland uit door toedoen van alweer Kaagman die zich ontpopte tot speelster van de wedstrijd. Een vrije trap van Kaagman werd door Heerenveen speelsters geschampt en verdween zo in het Heerenveen doel. Zodoende was Kaagman bij alle drie de goals betrokken. Het leverde haar een publiekswissel op. Ongeveer tien minuten voor tijd werd ze vervangen door Lucienne Reichardt.

AJAX – PSV

Door de overwinning worden de tukkers van FC Twente tot één punt genaderd. Zij blijven de koploper in de Eredivisie. Ajax speelt vrijdag 23 februari om 19:30 uur op sportpark de Toekomst tegen PSV Eindhoven. Dat is de laatste competitiewedstrijd. De Amsterdamse ploeg is al geplaatst voor de play-off wedstrijden.

Door: Rik Verkaik