Amsterdam kan zich opmaken voor nieuwe editie Heineken Roeivierkamp
Heineken Roeivierkamp Foto via Organisatie

Amsterdam kan zich opmaken voor nieuwe editie Heineken Roeivierkamp

‘De huidige voorspellingen laten een weekend zien met veel wind. Op zondag laat de voorspelling een relatief rustige dag zien, voor de zaterdag staat nu een harde wind voorspeld. De voorspelling is op dit moment echter niet dermate zorgelijk dat dit een reden tot afgelasting van enig wedstrijddeel vormt. Mocht de voorspelling in de komende dagen zo verslechteren dat dit het doorgaan van de wedstrijd in gevaar kan brengen, dan wordt dit op tijd gecommuniceerd via de bekende kanalen. Wanneer er geen veranderingen optreden zal hier niet nader over gecommuniceerd worden en vindt de wedstrijd doorgang zoals gebruikelijk’, aldus de wedstrijdleiding van de Heineken Roeivierkamp.

Start van het Nederlandse roeiseizoen

De Heineken Roeivierkamp, bij voorkeur gewoon “De Heineken”, is een jaarlijkse roeiwedstrijd over de Amsterdamse Amstel. Het is een officieel FISA-evenement en is gekenmerkt als de traditionele opening van het Nederlandse roeiseizoen. Georganiseerd door de Amsterdamse roeivereniging Nereus sinds 1973, zal dit jaar de 47ste editie van de roeivierkamp plaatsvinden, met trots gesponsord door de Heineken Brouwerij.

Heineken biedt een unieke baan op de Amstel

De Heineken biedt een unieke baan op de Amstel, dicht bij het historische centrum van Amsterdam. Ploegen roeien vier afstanden: 250 meter, 750 meter, 2500 meter en 5000 meter. Het klassement wordt berekend door alle tijden om te rekenen naar 250 meter. Dat wil zeggen dat de 750 tijd meter door drie gedeeld wordt, de 2500 meter tijd door tien en de 5000 meter tijd door twintig. De som van deze tijden vormt de uiteindelijke score.

Elke dag roeien de deelnemers een korte en een lange afstand: op zaterdag (in volgorde) de 2500 & 250 meter, op zondag de 5000 meter gevolgd door de 750 meter.
Deelname aan de Heineken Roeivierkamp staat open voor achten en dubbelvier met, meer informatie is te vinden op onze divisies pagina. De categorieën zijn: Heren, lichtgewicht heren en dames E 8+, G 8+, Eerstejaars 8+ en Club8+, Dames E 4* en eerstejaars dames licht 4*, Veteranen 8+, Vrouwen Veteranen 8+ en jeugdroeiers jongens en meisjes 8+ en 4*.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Partij van de ouderen: Zet dansmakers niet op straat

Lees ook: Sunday Market op het Rokin in Amsterdam 

Gerelateerd artikel:

46e Heineken Roeivierkamp: it giet oan 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam