Top-3 Amsterdamse winkels die gezonde producten verkopen

Top-3 Amsterdamse winkels die gezonde producten verkopen
Afbeelding van Ma_Rika via Pixabay

In samenwerking met HappyHealthy.nl hebben we een top-3 gemaakt van Amsterdamse winkels met gezonde producten. Een bron van inspiratie als het om gezonde voeding gaat. Naast deze zaakjes zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Denk aan biologische winkels en de prachtige markten die Amsterdam rijk is.

The Avocado Show in Amsterdam

Avocado geeft een gevuld gevoel en is tegelijk ook heel gezond. Avocado’s vormen een bron van vitamines, mineralen en gezonde vetten. De ideale combinatie als je een gezond gewicht wilt behouden. Laat je inspireren door de gerechten van The Avocado Show of breng zelf een bezoek aan het restaurant.

Avocado’s bevinden zich vaak op de achtergrond, er is niet altijd een hoofdrol voor dit ingrediënt weggelegd. Dit is het allereerste restaurant waarbij dit niet het geval is. Bij The Avocado Show draait het om avocado’s. Avocado’s worden in allerlei gerechten verwerkt, op een geroosterde boterham geserveerd of gehalveerd en gevuld met iets lekkers. Check-kok Jaimie van Heije is creatief en bedenkt steeds weer nieuwe gerechten.

SLA in Amsterdam

Het maken van een voedzame salade is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij SLA zijn ze gespecialiseerd in het maken van gezonde salades met rijke smaken. Bijzonder aan deze salades is dat het écht een maaltijd is. Dit heeft met name met de variatie aan smaken te maken. Pittig, zoet, zuur en bitter, het komt allemaal naar voren in de gerechten van SLA. Precies hetgeen belangrijk is als je vaker salades eet. Bij SLA kun je kiezen voor klassiekers als een Caesar salad of voor variaties die SLA zelf in elkaar draait. Extra ingrediënten toevoegen of vind je iets niet lekker? Dan kun je dat gewoon zeggen. Bij SLA is het personeel enorm behulpzaam en als het om persoonlijke voorkeuren gaat en kun je altijd rekenen op een glimlach.

Vind je het prettiger om te bestellen? Dan kan dat via de bekende platformen. Binnen 30 tot 60 minuten worden salades thuisbezorgd. Woon je niet in Amsterdam? Ook in andere grote Nederlandse steden vind je SLA. Dit ijzersterke concept is overal exact hetzelfde. Kwaliteit en verse ingrediënten staan bovenaan.

Juice Brothers in Amsterdam

Juice Brothers is één van de barren die cold press sapjes groot heeft gemaakt. Bijzonder aan deze sapjes is dat het sap niet verwarmd wordt en daardoor vol met vitamines en mineralen zit. Bij Juice Brothers kun je genieten van wat moeder natuur te bieden heeft. Er worden bijzondere combinaties met verschillende smaken gemaakt, ideaal als je toe bent aan iets anders. Niet van plan om elke dag een sapje bij Juice Brothers te drinken? Laat je inspireren door het lekkers dat zij serveren. Je kunt de sapjes thuis met een blender namaken of in een cold press investeren en het exact zoals hen doen.

vrijetijdamsterdam.nl