Nederland en Duitsland in gesprek over klimaat

Nederland en Duitsland in gesprek over het klimaat
Foto credits: Pixaby.com

Nederland en Duitsland in gesprek over klimaat!  Regeringsleiders overleggen donderdag 22 augustus 2019 tijdens een werklunch in het Catshuis in Den Haag over klimaatverandering.

Nederland en Duitsland in gesprek over klimaat

Namens Nederland nemen minister-president Rutte, minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, minister Hoekstra van Financiën, minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat deel aan het overleg. Dat nieuws heeft rijksoverheid.nl bekend gemaakt.

Bondskanselier Merkel

Van Duitse zijde bestaat de delegatie onder andere uit bondskanselier Merkel, minister Scholz, minister Altmaier van Economische Zaken en Energie en minister Schulze van Milieuzaken, Natuurbescherming en Nucleaire Veiligheid.

Rutte en Merkel

Het overleg is een vervolg op een eerdere ontmoeting tussen Rutte en Merkel. De twee landvertegenwoordigers spraken elkaar al in mei van dit jaar. Inzet was toen ook al de aanpak van klimaatveranderingen in Nederland en Duitsland.

Nationaal klimaatakkoord

Nederland is druk bezig met de totstandkoming van een nationaal klimaatakkoord. Daarnaast bekijkt de delegatie of er opties zijn om verder samen te werken op het gebied van energie en klimaat.

Indrukwekkende klimaatmars

Niet alleen de overheid is bezig met het klimaat. De burgers trekken ook geregeld aan de nood bel. In het hele land worden manifestaties georganiseerd. In Amsterdam werd in maart 2019 een indrukwekkende klimaatmars georganiseerd.

Duizenden mensen die meelipen

Er deden tijdens die klimaatmars zeker enkele duizenden mensen mee. Zij verzamelden op De Dam. Om twaalf uur begon de stoet met lopen. Er werd via het Rokin en de Vijzelstraat naar het Museumplein gelopen. Naar schatting was het een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer.

Froukje Jansen en het podiumprogramma

Er stonden voor de klimaatmars nog enkele activiteiten op het programma. Froukje Jansen presenteerde een podiumprogramma. Daar traden Claudia de Breij en Typhoon op.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Zondagmiddag in Amsterdam: klimaatmars voor een veilige toekomst

Blog: Klimaat ontwikkelingen 2019