‘Mensen dansen gezellig mee en worden blij van de vrolijke beats’

De 23-jarige, in Amsterdam wonende Nadine van der Waal, is geïnspireerd geraakt door alle bootcamps en sportlessen die in parken werden gegeven. Zij besloot een speaker aan te schaffen om zelf Dance Bootcamps in het Oosterpark te geven. Met het geld wat ze hiermee verdient wil ze over twee jaar door Zuid-Amerika gaan reizen om vrijwillig sportlessen te geven voor goede doelen organisaties.

Oosterpark en Purmerend

Nadine begon haar Zumba lessen in de sportschool in Purmerend. “De groep die ik daar les gaf was enthousiast en de mensen vroegen mij om buiten les te komen geven. Vandaar dat ik daar ook nog een avondje per week te vinden ben. Ik geef nu twee avonden les in het Oosterpark en één avond in Purmerend. Deze lessen geef ik alleen en dat is tot nu toe prima vol te houden”, aldus de fanatieke fitness-instructrice.

De combinatie van dansen en sporten

“Ik vind dansen heerlijk en ervaar de Dance Bootcamps dus niet als ‘ik moet nu sporten’. Je bent met intensieve cardiotraining bezig en de tijd vliegt om. Daarnaast combineer ik tijdens mijn lessen dans met krachttraining, door gewichten te gebruiken en de choreografie te combineren met buikspieroefeningen. Op die manier gebruik je al je spieren maar heb je niet eens door dat je intensief aan het sporten bent. Het outdoor dansen geeft een extra dimensie aan de les. In het park trekt het natuurlijk behoorlijk de aandacht en tot nu toe heb ik alleen nog maar positieve reacties gehad. Mensen komen gezellig meedansen en ik krijg de indruk dat iedereen blij wordt van de vrolijke beats die ik afspeel. Eigenlijk sta ik iedere les gewoon te genieten.”

‘Mensen dansen gezellig mee en worden blij van de vrolijke beats’
Een enthousiaste groep die Nadine lesgeeft in actie.

Reizen

“Met het geld wat ik hiermee verdien wil ik super graag gaan reizen en dan het liefst naar Zuid-Amerika. Ik heb al eerder een aantal maanden door Zuid-Amerika gereisd en ik zou daar graag veel meer tijd besteden. Het lijkt me super, om met de sportlessen die ik nu in Amsterdam geef mij vrijwillig in te zetten voor goede doelen organisaties. Dansen is een heel belangrijk onderdeel van de Zuid-Amerikaanse cultuur en daar kan ik mijn twee passies perfect combineren. Voorlopig ben ik nog bezig met mijn studie, dus het is wel een lange termijnplan. Ik moet in ieder geval nog twee jaar studeren. Dus ik heb nog meer dan genoeg tijd om de exacte plannen te maken”, aldus de enthousiast vertellende Nadine.

Zomerlessen

Nadine: “De hele zomer (juli en augustus) geef ik de lessen op maandag en woensdag in ‘t Oosterpark om 20.00 uur. Purmerend weet ik nog niet zeker, iedereen vindt het ook erg leuk daar, maar door een ander dans project heb ik op de donderdag geen tijd meer. Dat dans project is een salsa showgroep en de hele zomer trainen we daarvoor op donderdag. En wat betreft Amsterdam, dat gaat gewoon door in ‘t Oosterpark! Je kunt je aanmelden voor een strippenkaart voor 5, 7 of 10 keer en je kan komen wanneer je wilt. Dus geen probleem als je tussendoor ook op vakantie gaat. We beginnen om 20:00 uur en genieten vaak nog even van ‘t zonnetje in het park na de training. Dus we maken er met zijn allen sportieve én gezellige avondjes van.”

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting