MBO College Zuidoost wint Rookvrije Generatie Award

MBO College Zuidoost wint Rookvrije Generatie Award

MBO College Zuidoost wint Rookvrije Generatie Award

Vandaag werden door presentatrice en tv-persoonlijkheid Tanja Jess voor de derde keer de Rookvrije Generatie Awards uitgereikt. Het toneel voor deze bijzondere award uitreiking was ARTIS in Amsterdam, dat vandaag als eerste dierentuin van Nederland volledig rookvrij is geworden. Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. MBO College Zuidoost heeft vandaag de award ontvangen in de categorie scholen.

Juryrapport

Uit het juryrapport: ‘Het MBO College Zuidoost is het eerste Mbo College dat het lef heeft gehad om het rookvrije schoolplein in te voeren. Ze zijn begonnen met een bewustwordingscampagne en hebben de gebruikersbehoefte van het schoolplein onderzocht door een omgevingspsycholoog. Ze zien het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te geven. In samenwerking met Jellinek gaan ze zelfs roken en stoppen met roken een plek in het onderwijs geven. Het aantal rokers is al verminderd en daarnaast stimuleren ze medewerkers om te stoppen met roken.’

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van het Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding. Met een groeiend aantal partijen en personen werken we toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat lukt als we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Iedereen kan iets doen. Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

vrijetijdamsterdam.nl