FREITAG OPENT WINKEL IN AMSTERDAM
Foto: © Nicolas Dietzel

Na de opening van de winkel in Rotterdam twee jaar geleden, breidt het Zwitserse tassenmerk FREITAG zijn activiteiten in Nederland nu verder uit met een nieuw verkooppunt in Amsterdam. In deze winkel draait alles om gerecyclede tassen en duurzame vervoersmiddelen. De nieuwe store wordt gerund door de ervaren Duitse lifestylespecialist Selekteur.

FREITAG OPENT WINKEL IN AMSTERDAM
Foto: © Nicolas Dietzel

FREITAG begon meer dan 25 jaar geleden, toen oprichters Daniel en Markus Freitag van oud vrachtwagenzeil hun eerste messenger-tassen maakten voor hun dagelijkse fietstocht naar werk. De link tussen FREITAG-tassen en fietsen bestaat dus al vanaf het begin. En als er één stad is die zichzelf met recht een fietsparadijs kan noemen, is het wel Amsterdam. Daarom verkoopt de nieuwe winkel niet alleen tassen, maar je kunt er ook gratis fietsen huren.

Foto: © Nicolas Dietzel
Foto: © Nicolas Dietzel

Gerecycled materiaal en gratis fietsen

Dit nieuwe verkooppunt voor de unieke producten van FREITAG bevindt zich in de eigenzinnige 9 Straatjes, middenin de Amsterdamse grachtengordel. Op de 70 m2 van de winkel vind je ongeveer 1.000 tassen en 1.200 accessoires die allemaal gemaakt zijn van gerecycled materiaal. En hetzelfde geldt voor de zes fietsen die je er gratis kunt huren van Roetz Bikes. Deze partner is gespecialiseerd in het oppimpen van gebruikte fietsen, en geeft ze zo een tweede leven als ideaal stadsvervoermiddel. Naast een Roetz-fiets kunnen bezoekers ook een fietstas huren en meenemen voor een proefrit.

Duurzame fietsbioscoop

Bezoekers die duurzaamheid aan den lijve willen ondervinden, kunnen de fietsbioscoop in de winkel zelf van stroom voorzien met hun eigen spierkracht. Geen zin om je in het zweet te werken? Dan kun je ook in alle rust het productieproces van FREITAG bekijken, uitgebeeld op een vrachtwagenzeil.

VTA Lifestyle

vrijetijdamsterdam.nl