Fit met squash racket richting de zomer

Fit met squash racket richting de zomer Weleens overwogen om samen met een squash racket (https://www.qss-squash.nl/squash-rackets) fit richting de aankomende zomer te gaan? Squash is geen verkeerde keuze als je goed op conditie richting de zomer wilt gaan trainen.

Fit met squash racket richting de zomer

Weleens overwogen om samen met een squash racket fit richting de aankomende zomer te gaan? Squash is geen verkeerde keuze als je goed op conditie richting de zomer wilt gaan trainen. Sterker nog, het is één van de meest intensieve sporten om een fantastische conditie op te bouwen. Daarnaast is het vooral leuk om te doen. Je kunt het in spelvorm spelen tegen een collega, vriend, vriendin of familielid. Tijdens squash is je hele lichaam constant in beweging waardoor je een berg aan calorieën verbrand.

Squash racket en bal

Om te squashen heb je niet veel nodig. Met de juiste sportkleding aan, een squash racket en een kleine rubberen bal kom je al een heel eind. Zoals de meesten weten heb je wel een zogenoemde squash baan nodig om het spel te kunnen spelen. Je speelt samen met een andere speler waarbij je omstebeurt het balletje tegen de muur aan slaat. Je speelt zo gezegd om de bal en het spel stopt als de bal op of boven de rode lijn uitkomt, de bal is dan uit (soms zijn de lijnen blauw, wit geel of groen), de bal op of onder de tin komt, de bal is dan down, de bal 2x stuit voor je slaat, of 2x op je racket komt, dan is de bal not up. Via de toss met het racket wie de opslag mag beginnen.

Calorieën verbranden in rap tempo

Recente onderzoeken wezen uit dat je met squash ongeveer 10 procent meer energie verbrand ten opzicht van alle andere sporten. Daarnaast ontwikkel je via squash sterke onderarmen, onderrug en neemt je lichaamscoördinatie in positieve zin toe. Verder geef je hoge bloeddruk, diabetes en overgewicht, door fanatiek te squashen, erg weinig kans.

Warming-up

Om blessures weinig kans te geven is het belangrijk om voor het squashen een goede warming up te doen. Daardoor worden je spieren warm, wat de kans op blessures verminderd. Vergeet na het sporten ook geen lichte uitloopsessie te doen zodat je de volgende dag zo min mogelijk spierpijn zult hebben. Sporters eten vaak koolhydraat rijke gerechten om het spierherstel te bevorderen.

Squashbanen in Amsterdam

Hebben we je zover gekregen dat je wilt gaan squashen? Leuk! Het is zeker geen verkeerde keuze. Enkele plekken met goede squashbanen in Amsterdam zijn onder andere Borchland, De Mirandbad, Frans Otten Stadion, Squash City en Sports World Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl