Elektrische rolgordijnen kunnen je het leven gemakkelijker maken

Elektrische rolgordijnen kunnen je het leven gemakkelijker maken
Foto: Powered Blinds

Elektrische rolgordijnen kunnen je het leven gemakkelijker maken.

Elektrische rolgordijnen kunnen je het leven gemakkelijker maken.

Hoewel rolgordijnen er om bekend staan dat je er functioneel en simpel mee kunt werken is het natuurlijk altijd fijn als het nog makkelijker kan. Het geluk wil dat deze makkelijkere variant al op de markt is. Deze makkelijkere variant van de rolgordijn luistert naar de naam ‘elektrisch rolgordijn’.

Het verschil tussen het rolgordijn en zijn elektrische variant zit in de bediening. Waar een normaal rolgordijn met een kettinkje wordt bediend gaat dit bij een elektrisch rolgordijn, vanzelfsprekend, elektrisch. Met behulp van een wandschakelaar of een afstandsbediening kun je de gewenste hoogte van het elektrische rolgordijn instellen.

In dit artikel kom je te weet waarom een elektrisch rolgordijn makkelijker te gebruiken is dan een normaal rolgordijn.

Favoriete positie

Over het algemeen heeft een rolgordijngebruiker een favoriete positie voor zijn of haar rolgordijn. Waarschijnlijk is deze positie zo hoog dat de zon net niet in je ogen schijnt, maar anderzijds ook weer niet te hoog, zodat je nog wel naar buiten kunt kijken.

Uit ervaring weet ik dat het vrij lastig is om een rolgordijn in deze perfecte positie te krijgen. Ikzelf moest meestal een aantal keer heen-en-weer van mijn bureau naar het raam lopen voordat het rolgordijn echt op dé perfecte stand stond. Gelukkig gaat dit tegenwoordig een stuk eenvoudiger. Bij een elektrisch rolgordijn is het namelijk mogelijk om een bepaalde positie op te slaan. Zodoende heb je met één druk op de knop het rolgordijn in de perfecte stand.

Tegelijkertijd bedienen

Het is mogelijk om de afstandsbediening of wandschakelaar van een elektrisch rolgordijn zo te programmeren dat alle rolgordijnen tegelijkertijd bedient kunnen worden. Als je dit eenmaal hebt gedaan kun je met één druk op de knop alle rolgordijnen bedienen.

Hoge ramen

Als je huis of pand over hoge ramen met rolgordijnen beschikt kan het lastig zijn om deze te bedienen. Zo kan het raam in een lastige hoek zitten of is het raam simpelweg te hoog om bij te komen zonder hulp van bijvoorbeeld een ladder. Door deze lastig te bereiken ramen te voorzien van elektrische rolgordijnen wordt de bediening een stuk eenvoudiger. Je kunt een elektrisch rolgordijn namelijk van afstand bedienen.

Veilig voor kinderen

Voor veel gezinnen met jonge kinderen zijn de kettinkjes van rolgordijnen een risicofactor. Het kettinkje waarmee het rolgordijn bediend wordt is in de ogen van veel jonge kinderen namelijk een aantrekkelijk stuk speelgoed. Doordat het spelen met deze kettinkjes vaak niet op een zachtzinnige manier gebeurt moeten de kettinkjes het vaak het ontgelden.

Door je kettinkjes te vervangen voor een afstandsbediening blijven de rolgordijnen heel en is de bezorgdheid om het welzijn van de rolgordijnkettinkjes verleden tijd. Ideaal voor je gemoedsrust en de levensduur van je rolgordijnen

Nette uitstraling

Vanzelfsprekend wil je natuurlijk dat jouw huis of bedrijfspand zo goed mogelijk overkomt op passanten en bezoekers. Doordat het elektrische rolgordijn geen kettinkje nodig heeft zien de ramen en kozijnen er een stuk strakker uit. Bovendien kunt je met de eenvoudige bediening van de elektrische rolgordijnen indruk maken op je bezoekers.