Casper Reinders:
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Casper Reinders: “Super trots op hoe het boek geworden is”

“Ik ben echt super trots op hoe het boek geworden is. Ongeveer een jaar geleden zijn we er zo’n beetje aan begonnen. In eerste instantie was het idee om een creatie te maken over Jimmy Woo. Echter kwamen we op het idee om het veel breder te trekken en er een interieur inspiratie boek van te maken. Het is absoluut geen standaard plaatsjes boek. Ik ben er echt serieus heel blij mee, en het is volgens mij veel rauwer geworden dan dat veel mensen zullen denken. Ik heb echt een hekel aan speechen. Mag ik er mee ophouden”, aldus Casper Reinders tijdens de speech over zijn eerste boek Rock ’n Roll Interiors dat in samenwerking met Mendo tot stand is gekomen.

In Jimmy Woo, de nachtclub en paradepaardje van Casper Reinders, vond vrijdagavond de officiële launch van het boek Rock ’n Roll Interiors plaats terwijl tegelijkertijd het startsein werd gegeven voor de 15-jarige jubileumviering van de elegante nachtclub.

Het prachtige boekwerk geeft inzicht in de creatieve geest van één van de meest succesvolle Nederlandse horecaondernemers en bevat unieke en stijlvolle beelden van eclectische interieurs. Een must-have voor elke liefhebber van interieurontwerp die experiment, non-conformiteit en creativiteit op prijs stelt.

Dat de boekpresentatie in Jimmy Woo plaats vond was geen toeval. De chique club viert dit weekend haar 15-jarige bestaan en de markante horecatycoon werd beroemd met zijn meest succesvolle horeca onderneming, gevestigd aan de korte Leidsedwarsstraat 18.

Eén van Amsterdams meest exclusieve clubs werd in de loop der jaren bezocht door een hoop bekende Nederlanders en internationale sterren zoals Britney Spears, Brad Pitt, Mick Jagger en George Clooney.

“Desondanks hecht Reinders er zeer aan dat er in de Jimmy een gevarieerd publiek blijft komen en niet alleen de jetset. Eén van de manieren om dat te bereiken is de “doorbitch”, een dame die bij de ingang staat te selecteren wie wel en niet naar binnen mogen. Ook dit fenomeen was voor de komst van Jimmy Woo nauwelijks bekend in Nederland”, is te lezen in een bericht van de officiële website van de Reguliersdwarsstraat.

In deze straat zit bijvoorbeeld Lion Noir, één van de restaurants van Casper Reinders. Naast Jimmy Woo en Lion Noir is Casper Reinders initiatiefnemer van diverse horecabedrijven in de stad. De meeste runt hij samen met partners. Enkele initiatieven zijn Ox & Bucks (WTC Amsterdam), Joya, Bo-nam, Libertine Café, Libertine Comptoir de Cuisine, Mylk, Club NL en Bumbu Kitchen (NH Doelen hotel).

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: RAI Amsterdam maakt zich langzaam op voor Masters of LXRY