Amsterdamse rebellen bereiden nieuwe acties voor in de Tolhuistuin

Leden van de Amsterdamse delegatie die deel uitmaken van Extinction Rebellion komen zaterdag bijeen in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Amsterdamse rebellen die lokaal actief willen worden voor Extinction Rebllion Amsterdam kunnen zich zaterdag melden in de Tolhuistuin en er worden plannen besproken voor grote acties die aanstaande zijn. Via Facebook wordt een oproep gedaan voor iedereen die zich betrokken voelt bij het klimaat.
Foto: Extinction Rebellion

Leden van de Amsterdamse delegatie die deel uitmaken van Extinction Rebellion komen zaterdag bijeen in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Amsterdamse rebellen die lokaal actief willen worden voor Extinction Rebllion Amsterdam kunnen zich zaterdag melden in de Tolhuistuin. Daar worden plannen besproken voor grote acties die aanstaande zijn. Via Facebook wordt een oproep gedaan voor iedereen die zich betrokken voelt bij het klimaat.

“Amsterdamse rebellen, let op! Wil je lokaal actief worden voor Extinction Rebellion Amsterdam kom dan zaterdag naar de Tolhuistuin: Laten we ons organiseren! Honderden rebellen zoemen rond in Amsterdam en lanceren acties, community-outreach-programma’s en kunstwerken. Nu is het tijd om de werkcirkels op gang te brengen, om deze energie te organiseren en klaar te zijn voor de volgende grote serie van acties.”

Oproep voor iedereen

“Dit is een oproep voor iedereen (nieuwe oude, en nog niet) rebellen in Amsterdam: doe op deze dag mee, geef je input aan de werkende kringen die allemaal aanwezig zullen zijn en vind je plaats in de lokale beweging. Alle programma’s op deze dag zullen in het Engels en in het Nederlands gepresenteerd worden! Bekijk de planning hieronder”, is te lezen via Facebook.

Extinction Rebellion voert actie op Schiphol

De Rebellen zullen zich op 14 en 15 december ook aansluiten bij het protestfestival. Dit event wordt door Greenpeace georganiseerd en zal een tweedaagse manifestatie zijn tegen de luchtvaartsector op Schiphol. Greenpeace wil binnen op Schiphol Plaza demonstreren, ondanks een verbod van burgemeester Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer.

“In tijden van klimaatcrisis kunnen we de uitbreiding van Schiphol en het voortdurende gebruik van belastingvrije fossiele brandstoffen niet accepteren”, aldus Extinction Rebellion. De actievoerders roepen deelnemers op om een speciale actietraining van Greenpeace te volgen, alvorens deel te nemen aan het Protestival.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Extinction Rebellion voert actie tijdens Black Friday

Gerelateerd: Klimaatontwikkelingen 2019