Amsterdammer Timothy Goudriaan heeft dringend financiële hulp nodig voor gezondheid

Amsterdammer Timothy Goudriaan heeft dringend financiële hulp nodig voor gezondheid

Amsterdammer Timothy Goudriaan heeft een actief leven met vrienden, sporten en een leuke baan. Totdat hij de diagnose PPMS (Primair Progressieve Multiple Sclerose) krijgt en zijn leven op zijn kop staat. Elke dag gaat de uitbehandelde, in Zoetermeerder opgegroeide Timothy Goudriaan, verder achteruit. Alleen een behandeling in Zweden kan de ziekte de halt toe roepen. De 35-jarige Timothy woonde tot zijn 23-ste in Zoetermeer. Hij groeide op in de Leyens en ging naar het Alfrink College.

Daarna verhuisde hij naar Amsterdam en bouwde daar een leven op met een baan als storemanager van een kledingzaak en met vrienden en gezellige muziekavonden. Als fanatiek sporter hield hij zich dagelijks bezig met hardlopen, zwemmen en fitness.

Dat de blijvende pijn in zijn benen en onderrug niet te maken had met het intensieve sporten, ontdekte hij pas na een bezoek aan de neuroloog eind 2014. ,,De ontstekingen die duiden op een ernstige vorm van MS waren duidelijk zichtbaar. Dat ik binnen drie maanden alleen nog kon lopen met behulp van een stok kon ik mij toen nog niet voorstellen.”

De conditie van zijn lichaam ging hard achteruit en hij kan niet zonder roelstoel en de zorg van zijn moeder. Zware medicatie bleken niet sterk genoeg te zijn om de MS tegen te gaan.” Via internet en diverse media hoorde Timothy over AHSCT-therapie waarbij zijn stamcellen uit zijn bloed worden gehaald en weer teruggeplaatst na een zware chemobehandeling. ,,Genezen kan ik niet maar met deze ingreep wordt de ziekte stopgezet.”

In Nederland wordt het niet uitgevoerd omdat medici wachten op de resultaten vanuit andere landen. Timothy wil naar Zweden afreizen voor de behandeling van 80.000 á 100.000 euro. Om dit enorme bedrag in te zamelen organiseren zijn familie en vrienden acties om hun familielid en vriend in het voorjaar te laten behandelen.

Een benefietdiner in Grieks restaurant Odysseus Palace, een veiling en gesponsorde sportactiviteiten moeten hem helpen zijn doel te realiseren. ,,Als het aanslaat, kan ik weer gaan nadenken over mijn toekomst.” Het diner vindt op maandag 26 februari 2018 plaats. De sponsorloop Timmy 20vanalphen is op 3 maart 2018.

Timothy heeft dringend financiële hulp nodig om zijn doel van 85.000 euro te behalen. Via zijn pagina op doneeractie.nl kunt u welk bedrag dan ook storten. Zijn vrienden organiseren diverse acties die te volgen zijn op de Facebook-pagina van Timmy Goudriaan.

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden het volgende artikel ook interessant:

Blog Nathalie Hendrikse, 5 weetjes over mij