Blog: Amsterdam Dance Event 2021
Metropole orkest tijdens ADE 2018. Foto credits: Laura Jacobs

Nieuws over het Amsterdam Dance Event 2021! Het Amsterdam Dance Event 2021 vindt plaats van 13 tot en met 17 oktober. Via dit blog lees je welke berichten we hebben gepubliceerd over het Amsterdam Dance Event.

15 september

ADE bereidt zich voor op doorgang festival

Ondanks de gister aangekondigde corona maatregelen, waaronder het sluiten van horeca tussen 00:00 en 06:00, kan het ADE festival volgens directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis zoals gepland plaatsvinden van 13 t/m 17 oktober.

14 september

Directie Amsterdam Dance Event verbijsterd na oproep Hugo de Jonge

Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis, de tweekoppige directie van Amsterdam Dance Event, zijn verbijsterd na de uitlatingen van minister Hugo de Jonge, zoals deze in de uitzending van Op1 naar voren kwamen. In een gesprek met onder anderen Ruben Brouwer van MOJO vroeg de Minister van VWS “of we maar geen dance evenementen wilden organiseren.”

13 juli

PAUL KALKBRENNER TIJDENS ADE 2021 IN AFAS LIVE

Op zaterdag 16 oktober komt de Berlijnse DJ en producer Paul Kalkbrenner met zijn Episode One concertreeks naar de AFAS Live tijdens het Amsterdam Dance Event. Voorafgaand aan de volledig nieuwe liveshow zal er ook een speciale screening te zien zijn van de cultfilm ‘Berlin Calling’, waarin Kalkbrenner de hoofdrol speelt.

6 juli 2021

ADE lanceert nieuw Arts & Culture programma

Amsterdam Dance Event (ADE) lanceert haar gloednieuwe Arts & Culture-programma, waarin bezoekers de kruisbestuivingen tussen dance cultuur en kunst kunnen ontdekken met een programma dat verspreid is door Amsterdam. Onder de eerste bevestigde samenwerkingen bevinden zich onder meer Nelly Ben Hayoun, Helena Basilova, een artist-in-residency programma met Nxt Museum en meer.

15 juni 2021

Eerste sprekers ADE Pro bekend gemaakt

Met het recente groen licht voor grootschalige evenementen door de Nederlandse overheid, zal 13 t/m 17 oktober 2021 officieel de terugkeer van ADE naar thuisbasis Felix Meritis in Amsterdam markeren. De eerste sprekers voor de ADE Pro conferentie zijn vandaag bekend gemaakt.

3 juni 2021

Secret Project komt naar ADE voor eerste Europese editie ooit

Leuk nieuws voor fans van Secret Project. Na het succes van de uitverkochte editie in Miami op 30 april en 1 mei, steekt Secret Project voor het eerst de Atlantische oceaan over. Tijdens Amsterdam Dance Event is op 16 oktober de unieke industriële omgeving van het Hembrugterrein in Amsterdam/Zaandam het decor voor het grootste underground evenement tijdens ADE .

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam