GDE(Gay Dance Event), het Kleine broertje van ADE, van 13 tm 17 oktober 2021
Foto credits: GDE

GDE, het kleine broertje van ADE, zet zijn wereldwijde en internationale impact voort op ’s werelds grootste elektronische muziekfestival, en presenteert ook dit jaar weer diverse showcases en artiesten ter ondersteuning van de LGBTQ+-gemeenschap. Dit jaar met een duidelijke boodschap tegen racisme, gender discriminatie en homofobie.

Het bevorderen van antidiscriminatie en de bescherming van fundamentele mensenrechten, en het creëren van bewustzijn vormen de essentie van GDE-concepten en van de deelnemende evenementen en locaties. Met showcases zoals Sound Of Blackness, Women Of House, GDE: We All Dance Together, Resurrection en nog veel meer evenementen onder de regenboogkleuren van de GDE-paraplu. Dertien jaar lang heeft het hechte team dat de oprichters van GDE, Benjamin Aillery en Elliott Matos, hebben samengesteld, progressieve conceptuele evenementen gecreëerd, geprogrammeerd en gepresenteerd onder de GDE paraplu.

Elk jaar brengt het team steeds weer spectaculaire wereldberoemde artiesten als onderdeel van hun line-up, zoals: Honey Dijon, CeCe Rogers, The Weather Girls, Lavinia Meijer, Maud Geffray, Ultra Naté, Gene Farris, Dj Pierre , Quentin Harris, Lisa Moody, Inaya Day, Tedd Patterson, Manny Ward, Luis Del Villar, meest betreurde vriend Paul Johnson & Lisa Moody, Natarcia, Divine, First Lady, Gettoblaster, Hatiras, Mad Villains, Terri B!, Rod Carrillo, Maud Geffray, Lucient Foort en nog veel meer.

Sinds 2008 is GDE (oorspronkelijk GayDE genoemd) de contracten voor ADE gestart met meer dan vijftien Amsterdamse LGBTQ+-locaties en het homo-uitgaansleven om de subculturen, clubs en bars die de dance-scène hebben gecreëerd te tonen. Zij maken Amsterdam een van ’s werelds meest aantrekkelijke steden voor clubbezoekers. De officiele ADE 2021 locaties met evenementenprogrammering zijn: BlendXL, Club Yolo, The Web, Prik, Club Mystique en Go Gallery.

Voor 2021 blijft GDE nieuwe locaties presenteren en unieke evenementen programmeren met het ADE-team. Vorig jaar, tijdens de wereldwijde lockdown, werkten we samen met ADE bij het presenteren van online streaming-edities van hun showcases “Women Of House” en “Sound of Blackness”. Afgelopen mei 2021 kwamen ze voor het eerst in contact met de Winter Music Conference in Miami en presenteerden ze dezelfde ADE-showcases tijdens de streaming editie van WMC 2021, een andere toonaangevende elektronische muziektop met de populariteit van ADE en het bewustzijn van ongelijkheden in de industrie.

Ook dit jaar biedt GDE weer een muzikale reis over grenzen met nieuw ontdekte artiesten, en evenementen waar samen gedanst wordt voor inclusiviteit en diversiteit.

ADE/GDE evenementen:

BLEND XL

13/10 Klub Melk
14/10 Resurrection
15/10 GDE
16/10 Women Of House Part II
17/10 Suntree Records & Ritual Beats

ADE PAGE BLEND XL

PRIK

13/10 GDE Opening
14/10 The Cage
15/10 Women Of House
16/10 The Sounds Of Blackness
17/10 From Miami to Ibiza

ADE PAGE PRIK

The Web

14/10 Come2gether
15/10 White Line
16/10 Mainframe
17/10 GDE Closing

ADE PAGE THE WEB

Club Yolo

13/10 Red Light Session
14/10 Deep Sugar
16/10 Tribute to Paul Johnson
17/10 Afro Acid

ADE PAGE CLUB YOLO

Club Mystique

14/10 The Library Showcase

ADE PAGE CLUB MYSTIQUE

GO Gallery

13-14-15-16-17/10 Lone Wolf

ADE PAGE GO GALLERY

Persbericht organisatie GDE

Gerelateerd artikel -> BLOG AMSTERDAM DANCE EVENT 2021

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting