Koningsdag 2023 in Amsterdam: wat is er te doen?
Koningsdag 2023 in Amsterdam: wat is er te doen?

Kijk jij net als wij al uit naar Koningsdag 2023 in Amsterdam? Ben je van plan om lekker te gaan varen of ga je liever naar een van de vrijmarkten in Amsterdam? Of ben je meer een festivalliefhebber of kroegtijger? Wil je weten wat er op de verjaardag van de koning te doen is in Amsterdam? Onder het motto ‘je kan er maar beter vroeg genoeg bij zijn’ gingen we op zoek naar activiteiten tijdens Koningsdag in Amsterdam. Neem gerust een kijkje in dit blog over Koningsdag 2023 in Amsterdam!

Inhoudsopgave: Festivals, Vrijmarkten, Cafés, Grachten, Oranjeverenigingen, LHBTI+

Festivals

Kingsland Festival Amsterdam

Dit festival is het grootste betaalde muziekfestival op Koningsdag in Nederland. Kingsland Festival is in het leven geroepen om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Dit bekende festival vindt niet alleen in Amsterdam plaats. Er zijn ook edities in Rotterdam en Groningen.

Adres: Rai Amsterdam

Urban Music Legends Festival

Op Koningsdag is er voor de echte Urban liefhebbers een nieuwe editie van het Urban Music Legends Festival!

Adres: Rhoneweg 34

Cartel Kingsday 2023

Cartel Kingsday vindt binnen, buiten, overdag en ’s nachts plaats op woensdag 27 april in en buiten de WesterUnie.

Adres: Klonneplein 4-6

Oranjebloesem

Oranjebloesem komt terug in 2023. Hét alternatieve feestje voor Koningsdag is terug in het Olympisch Stadion met een mooie line-up.

Adres: Olympisch Stadion 21

Loveland van Oranje 2023

Ook festival Loveland organiseert weer een festival tijdens aankomende Koningsdag.

Adres: Radioweg 109

Kingsday – Audio Obscura

Audio Obscura keert op Koningsdag terug naar de RAW Factory (outdoor + indoor). Dit doen ze tijdens Kingsday – Audio Obscura met House en Disco Muziek.

Adres: Joan Muyskenweg 39

Happy Feelings Koningsnacht

“Happy Feelings is er natuurlijk weer bij op koningsnacht 26 april in IJland Amsterdam om er een groot feest van te maken. De beste dj’s, lekkere drankjes en gezellige mensen zijn aanwezig”, aldus de organisatie van Happy Feelings Koningsnacht. Dit evenement vindt plaats IJland Amsterdam.

Adres: Tt. Vasumweg 171

Happy Feelings Koningsdag Afterparty

Organisatie Happy Feelings Koningsdag Afterparty: “Happy Feelings is er natuurlijk weer bij op koningsnacht 27 april in IJland Amsterdam maar, dit kan natuurlijk niet daar stoppen daarom hebben wij een AFTERPARTY op 28 april! Nog een dagje extra feesten, wie wil dat nou niet?! Natuurlijk ook weer met de allerbeste beats Wij zorgen voor de confetti, jij voor de gezelligheid?”

Bredewegfestival light 2023

Het Bredewegfestival in Amsterdam-Oost is ook op Koningsnacht en Koningsdag 2023 van de partij. “26 april hebben we koningsmaal met de buurt en de opera op straat en 27 april barst het festival los”, aldus een enthousiaste organisatie.

Adres: Bredeweg 32-H

Vrijmarkten

Het is enorm populair om naar de vrijmarkt in Amsterdam te gaan. Zowel jong en oud vermaken zich volop op de vrijmarkten die in Amsterdam worden georganiseerd. Vrijmarkten zijn markten waar mensen, vaak tegen betaling, spullen verkopen. Het zijn vaak tweedehands gebruikte artikelen, maar soms worden er ook nieuwe producten verkocht. Daarnaast worden er overal op straat in Amsterdam spulletjes verkocht en leuke dingen georganiseerd. Voor meer informatie over deze markten verwijzen we je naar ons blog: Vrijmarkten Koningsdag in Amsterdam.

Koningsdag 2023 in Amsterdam: wat is er te doen?
Straatplezier tijdens Koningsdag in Amsterdam
Koningsdag 2023 in Amsterdam: wat is er te doen?
Vrijmarkt op de NDSM in Amsterdam Noord

Cafés

In en rondom cafés in Amsterdam worden tijdens Koningsnacht en Koningsdag weer een hoop leuke dingen georganiseerd. Tijdens een wandeling door de stad zul je vele leuke dingen tegen komen.

Café Restaurant Nieges

“Lots of orange, DJ’s playing your favorite tunes, drinks in abundance and loads of dancing at our two stages 🧡 In short, that’s Koning Nieges! Keep in mind full = full!”, aldus de medewerkers van Café Restaurant Nieges.

Adres: Westerdoksdijk 40

Café de Ceuvel

“Dit jaar pakken we extra groots uit op Koningsnacht! Meer acts, meer dansjes, meer mensen & nog meer liefde. Op 26 April is iedereen koning tijdens Koning Ceuvel”, aldus de mensen van Café de Ceuvel.

Adres: Korte Papaverweg 4

Varen op de grachten

Natuurlijk kun je ook lekker gaan varen over de Amsterdams grachten. Tijdens Koningsdag gaan er vele bootjes met oranje gekleurde mensen over het water in Amsterdam. Het kan raadzaam zijn de vaarregels van de Gemeente Amsterdam even door te nemen.

 

 

koningsdag 2023 in amsterdam

Oranjeverenigingen

Koningsdag in Ransdorp

De Oranje Vereniging Ransdorp organiseert elk jaar Koningsdag. Tijdens deze dag worden er voor jong en oud allerlei leuke dingen georganiseerd.

Adres: Ransdorp

Koningsdag in Sloten

Vrijmarkt, ringsteken, live muziek en vele andere activiteiten worden er door de Oranje Vereniging Sloten georganiseerd in Sloten tijdens aanstaande Koningsdag! De festiviteiten vinden onder andere voor Café Restaurant Kerkzicht plaats.

Adres: Sloterweg 1209

LHBTI+

Het Homomonument

Hoe leuk is dit?! Koningsdag Homomonument en Koningsnacht Homomonument zijn dit jaar weer terug op het Homomonument bij de Westerkerk. Op 26 en 27 april gaan de voetjes van ‘LHBTQIA+ party people’ weer van de vloer! De toegang is gratis. Super gezellige sfeer altijd!

Adres: Westermarkt

Reguliersdwarsstraat

In de gaystreet van Amsterdam zullen de voetjes weer van de vloer gaan. Altijd gezellig om tijdens Koningsdag of Koningsnacht een bezoekje aan te brengen!

Reguliersdwarsstraat tijdens Koningsdag in Amsterdam
Reguliersdwarsstraat tijdens Koningsdag in Amsterdam

Adres: Reguliersdwarsstraat 42

FunHouse XL King edition (GAY PARTY)

Gay dance feest organisator FunHouse organiseert op zaterdag 29 april de FunHouse XL King Edition. Niet op Koningsdag zelf dus maar voor LHBTI+ people wel leuk om een bezoekje aan te brengen. Deze editie vindt plaats in de WesterUnie, WesterLiefde en TransformatorHuis.

Adres: Klönneplein 4-6

Bar Prik (Straatfeest)

Jawel, jawel gay bar PRIK kijkt met zeer veel plezier uit naar komende Koningsdag! Zowel op Koningsnacht als Koningsdag wordt er een straatfeest georganiseerd. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het gezellig is om hier een bezoekje aan te brengen!

Adres: Spuistraat 109

Rapido King editie

Op zondag 30 april vindt van 15:00 tot 02:00 de Rapido King editie in de Paradiso plaats.

Adres: Klönneplein 4-6

Zakkenrollers

En fijne mensen, lees ook nog ons artikel over zakkenrollers tijdens Koningsdag in Amsterdam. Sommige mensen komen helaas met verkeerde intenties naar de hoofdstad.

Veel plezier tijdens Koningsdag in Amsterdam!

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam