Finalisten Amsterdamse Popprijs 2022 bekend!
Foto credits: GRAP

Na vijf denderende voorrondes en twee succesvolle halve finales is het op zaterdag 19 november tijd voor de grote finale van de Amsterdamse Popprijs 2022! De selectie van dertig bands mondde uit in twaalf halve finalisten, waarvan vervolgens zes finalisten zijn overgebleven. Op 19 november strijden Max Hell, Sachee, Panda Noir, Cloud Cafe, ALOYSE en Liam Pek om de winst in de OZ van de Melkweg Amsterdam.

Tijdens de eerste halve finale, op zondag 16 oktober, zagen we Erik Reino, Max Hell, Panda Noir, Lizet Aviva, Sydney Imani en OATS het podium van Paradiso betreden. Van de zes acts trok Max Hell aan het langste eind. De jury vond dat de band een aangename, eigenwijze show gaf met een kloppend uitstraling en performance; “nonchalant en toch heel punchie!”.

Op dinsdag 25 oktober stonden Cloud Cafe, JOBIM, ALOYSE, Oliver Aron, Liam Pek en Sachee in de bovenzaal van dit Amsterdamse poppodium. Van Sachee was de jury het meest onder de indruk. “Een bonte verzameling en bak enthousiasme op het podium.” De vier wildcards gingen naar Panda Noir, Cloud Cafe, ALOYSE en Liam Pek.

De winnaar van de Amsterdamse Popprijs gaat naar huis met onder andere: studiotijd bij Studio peggy51, een studio photoshoot door Richard Tas Photography, 24/7 repeteren voor een periode van 3 maanden bij Treehouse NDSM, een waardecheque van Dijkman Muziek, een tegoedbon voor repetities in de Q-Factory en meer.