Foto van een eerdere editie van ADE. Foto credits: Jason

‘ADE Pro Pass nu verkrijgbaar voor muziekprofessionals’

Met het recente groen licht voor grootschalige evenementen door de Nederlandse overheid, zal 13 t/m 17 oktober 2021 officieel de terugkeer van ADE naar thuisbasis Felix Meritis in Amsterdam markeren. De eerste sprekers voor de ADE Pro conferentie zijn vandaag bekend gemaakt, waaronder DJ/artiest Don Diablo, Joel Zimmerman (Deadmau5) en zijn zakenpartner Dean Wilson, Mixcloud CEO en mede-oprichter Nico Perez, IMPALA-voorzitter Helen Smith, muzikaal duo en internetfenomeen Zaena x Jason Maek en AR/VR-expert Cortney Harding.

Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds grootste clubfestival en belangrijkste conferentie voor elektronische muziek, bereidt zich voor om een volledig fysieke editie te vieren, en verwelkomt muziekprofessionals naar haar vertrouwde thuisbasis Felix Meritis in Amsterdam.

Het conferentieprogramma richt zich dit jaar onder meer op de toekomst van de muzieksector en nieuwe manieren om inkomsten te genereren voor artiesten, waaronder NFT’s en Blockchain technologie. Daarnaast zijn duurzame initiatieven rondom live evenementen en het hervormen van streamingplatforms met het oog op eerlijke compensatie voor artiesten ook belangrijke thema’s binnen het programma.

De ADE Pro Pass, die toegang biedt tot de complete ADE dag- en nachtervaring, is nu te koop tegen het Early Bird-tarief. De organisatie zal bovendien een kortingscode voor de ADE Pro Pass vrijgeven tijdens de livestream van ADE in Conversation – met o.a. BLOND:ISH en DGTL over duurzame festivals – die donderdag 17 juni om 17.00 plaatsvindt. Volgende maand worden meer onderwerpen en sprekers voor ADE Pro aangekondigd.

ADE Festival

Ook het ADE Festival programma groeit in een snel tempo, met een gevarieerde line-up van organisatoren en locaties, waaronder AMF, Audio Obscura, Awakenings, Concertgebouw, DGTL, Dockyard, Elrow, Into the Woods, Loveland, Melkweg, Muziekgebouw aan ’t IJ, Panama, Paradiso, Pleinvrees, Verknipt en meer. Het volledige programma met alle aangekondigde evenementen tot nu toe, is hier te vinden.

De ADE Pro Pass biedt toegang tot het volledige dag- en nachtprogramma en is hier verkrijgbaar tegen Early Bird-tarief.