Amsterdam City Swim
Beau van Erven Dorens tijdens een eerdere editie van de Amsterdam City Swim. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zondag 29 augustus 2021 zou een nieuwe editie van de Amsterdam City Swim 2021 plaatsvinden. Via dit blog volg je onze gepubliceerde berichten over de Amsterdam City Swim!

12 juli 2021

Amsterdam City Swim 2021: AFGELAST!

Het bestuur en de organisatie van Amsterdam City Swim 2021 zijn genoodzaakt om de 8ste editie van Amsterdam City Swim, die op zondag 29 augustus plaats zou vinden, geen doorgang te geven. Naast dat vele dance-evenementen volop in het nieuws zijn, hebben de aangescherpte coronamaatregelen ook betrekking op maatschappelijk betrokken events. Iets wat veel impact heeft voor – in dit geval – ALS-patiënten en onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Lees verder.

29 juni

Movement of Wavemaker Wouter

In Movement of Wavemakers zet de organisatie van de Amsterdam City Swim iedere keer een wavemaker in de spotlight. Deze keer de 22-jarige Wouter Klok. Een geboren Amsterdammer die nu zijn leven leidt in Ouderkerk aan de Amstel. Wouter kreeg in 2017 zelf te horen dat hij aan een ongeneselijke en progressieve spierziekte lijdt. Een ziekte die betiteld kan worden als de goedaardige vorm van de spierziekte ALS. Lees verder.

22 juni

Plastic-vrij zwemwater

Plastic in het water is een groot probleem. Als dit er allemaal zou blijven liggen, heeft dat een slechte invloed op het mileu. Tevens kan Amsterdam City Swim dan niet plaatsvinden. Daarom pakken Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam deze vervuiling aan. DIt doen zij met een muur van luchtbellen waarmee plastic afval uit het water van het Westerdok gehaald. Lees verder.

3 juni

Wave Heroes gezocht

Op zondag 29 augustus springen heel veel mensen in de Amsterdamse grachten om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. Daarbij wil de organisatie zoveel mogelijk aandacht geven voor de ziekte ALS én de mensen die tegen deze vreselijke ziekte strijden samen met hun dierbare een bijzondere dag laten beleven. Er is namelijk #geentijdteverliezen om mooie herinneringen te maken!

Met die gedachte komt de organisatie dit jaar met iets nieuws: iedere wave staat symbool voor een ALS-patiënt. Daarom zijn ze op zoek naar 30 Wave Heroes!

1 april 2021

Inschrijven geopend

De Amsterdam City Swim meldt op 1 april 2021 dat de inschrijvingen open gaan voor de editie in 2021. Ben jij een wavemaker en spring jij zondag 29 augustus 2021 de grachten in om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS? Meld je dan aan via de website van de Amsterdam City Swim.

30 april 2020

Amsterdam City Swim 2020 geannuleerd

Vanwege het coronavirus zal de Amsterdam City Swim dit jaar niet doorgaan. Op zondag 6 september 2020 zou de zwemtocht door de Amsterdamse grachten plaatsvinden. Bestuursvoorzitter Nathalie Michielsens-Grasso: ‘Het is een heftige beslissing die ontzettend veel pijn doet. Toch willen we de handen ineenslaan om dit jaar geld op te halen voor ALS. Daarom komen we binnenkort met een coronaproof alternatief.’ Lees verder.

8 september 2019

Amsterdam City Swim 2019 uiterst succesvol verlopen

De deelnemers, organisatie en ALS patiënten kunnen weer met volle trots terug kijken op de Amsterdam City Swim 2019. Het meest indrukwekkende event van de stad kende zondag een uiterst geslaagde editie. De teller staat op het moment van schrijven op maar liefst € 1.044.328,38. Lees verder.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam