Voorleesmarathon in Theater de Roode Bioscoop
Zondag is er een voorleesmarathon in Theater de Roode Bioscoop. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Voorleesmarathon in Theater de Roode Bioscoop

Vandaag, zondag 5 november kun je vanaf 16.00 uur in Theater de Roode Bioscoop getuige zijn van een intieme en ultieme voorlees-marathon.

Tijdens de zogeheten Roode Zondag gaat Toon Tellegen, zittend aan een tafeltje, tweeënhalf uur, zonder pauze, zijn eigen geschreven lange gedicht De optocht voorlezen.

Tellegen heeft dit al acht keer eerder gedaan. In Antwerpen, Rotterdam, Den Haag, Middelburg, Groningen en Arnhem. Zondag is het de beurt aan de Amsterdamse Vinkenstraat 192 waar de Roode Bioscoop gevestigd is.

Je moet geen last van aambeien hebben. Het voorlezen duurt naar schatting tweeënhalf uur zonder pauze en na aanvang mag er niemand meer in de zaal binnenkomen.

Toon Tellegen

De in 1941 geboren Toon Tellegen is schrijver, arts en dichter. Bekend werd hij vooral door zijn eigen geschreven kinderboeken. Populair zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn en zijn boeken worden door zowel volwassen als kinderen gelezen.

Via een jaar HBS, het Gymnasium, een studie in Amerika en een medicijnenstudie in Utrecht specialiseerde Tellegen zich tot verloskunde en chirurgie. Tellegen was werkzaam in een ziekenhuis in Kenia en werd uiteindelijk huisarts in Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Zondag kun je ook iets leuks doen in het Amsterdamse Bostheater.