Try-out voor hun optreden in het gebouw aan de Grachtengordel
Yolanda Kiel, Ine Reijnen en Eva Zwaving treden binnenkort op in de Amstelkerk. Foto: Yolanda Kiel

Try-out voor hun optreden in het gebouw aan de grachtengordel

Amsterdam, Cabaretier, publicist, programmamaker en kleinkunsthistoricus Jacques Klöters presenteerde dinsdagavond de Open BAC bij theater Betty Asfalt aan de Nieuwezijds Voorburgwal. De open BAC is een podium voor ambitieuze talenten op het gebied van kleinkunst, muziek, cabaret, varieté en wat je verder nog op een podium kan doen.

Onder anderen Max van den Burg, Stijntje Booij, Peter Pannekoek, Wilbert Hietbrink, Matthea Verdaasdonk en de BAC Band van Vera Marijt showden hun talenten vanaf het podium in het theatercomplex.

Jacques Klöters

Jacques Klöters maakte deel uit van de legendarische cabaretgroep Don Quishocking en schreef mee aan verschillende voorstellingen van cabaretiers als Jenny Arean, Karin Bloemen, Adèle Bloemendaal en Lenette van Dongen. Tevens was Klöters werkzaam voor de VARA, NOS, NPS, AVRO en schreef hij diverse boeken zoals een boek over 100 jaar Amusement in Nederland.

Talenten

Stijntje Booij (16) is zangeres. Peter Pannekoek is stand-up comedian. Wilbert Hietbrink werkte vele jaren in het theater achter de schermen. Matthea Verdaasdonk maakte na vele jaren een rentree in het theater.

Try-out

Yolanda Kiel, Ine Reijnen en Eva Zwaving brachten drie nummers ten gehore. Voor het drietal was het een try-out voor hun tweede optreden ooit, op zondag 21 januari in de Amstelkerk. Daar geven ze acte de presence tijdens het Amsterdam Zang Academie Nieuwjaarsconcert. In het gebouw aan de grachtengordel worden ze begeleid door Arie van der Wulp op bas en Koosje Sekreve op gitaar.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gepubliceerd: 17 januari 2018, 13:30 uur