Theaterliefhebbers kijken uit naar ‘Muzikale Helden’ bij De Kleine Komedie

In De Kleine Komedie start vanaf woensdag 11 september de elfde editie van Muzikale Helden. Vier dagen lang kunnen theaterliefhebbers bij De Kleine Komedie genieten van de muzikale aftrap van het theaterseizoen. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit en stelde een aantal vragen aan de organisatie van het muzikale theaterspektakel.

Zou je Muzikale Helden eens kunnen introduceren aan de mensen thuis?

“Het is de muzikale aftrap van het theaterseizoen. De helden zingen nummers die je misschien niet bij hen verwacht en liedjes van muzikanten die zij diep bewonderen. Van Ella Fitzgerald via Red Hot Chilli Peppers en Doe Maar naar Leonard Cohen.

Alles kan, alles mag. Wat het oplevert? Prachtige resultaten met bijzondere duetten en onverwachte samenzang. Met duiding van Leo Blokhuis voor de broodnodige diepgang en bijgestaan door een dijk van een band. En dat alles op één podium. We verheugen ons er nu al op.”

Hoe is de selectie van artiesten tot stand gekomen?

“Dat doet Tamara, uitvoerend producent van De Kleine Komedie. Zij is altijd op zoek naar een interessante mix van nieuwe talenten en gevestigde namen, maar ook uit verschillende disciplines. Zo worden kleinkunstenaars en popmuzikanten aan elkaar gekoppeld.”

Kun je iets over de talenten van komende editie vertellen?

“Luister met de oren van hedendaagse helden als Niels van der Laan (van Jeroen Woe), Kine (van Maartje) en Thijs Boontjes (van Dans- en Showorkest) om alvast maar wat te noemen. Maar ook AWKWARD i (Djurre de Haan) en Vincent Bergsma (The Cool Quest), singer-songwriter VanWyck en actrice-zangeres Marlijn Weerdenburg.”

Kun je de rol van Leo Blokhuis toelichten?

“Leo Blokhuis is het muzikale brein van de voorstelling en vertelt leuke feitjes, anekdotes en achtergrondinformatie over de helden die worden bezongen.”

De 11e editie van Muzikale Helden is de opening van het nieuwe seizoen: wat kunnen we de aankomende periode in De Kleine Komedie verwachten?

“Theaterconcerten van Clean Pete, Hadewych Minis, Maarten Ouboter en Alain Clark. Zoutmus treedt voor de eerste keer op, Soundos komt met een nieuw cabaretprogramma en de Nederlandstalige singer-songwriters van Het Nieuwe Lied zingen ons straks het nieuwe jaar in”, aldus de organisatie van De Kleine Komedie.

Voor alle ins en outs, laatste informatie en kaartverkoop kunt u het beste de website van De Kleine Komedie volgen.

Interview door:

Theaterliefhebbers kijken uit naar ‘Muzikale Helden’ bij De Kleine Komedie

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Bier liefhebbers kijken uit naar the Amsterdam BeerFestival 2019

Volg ook ons blog: Leuke dingen doen in Amsterdam

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam